Friss időjárásjelentés

Érkezik a ciklon Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően a Dunántúl tájait már elérte a ciklon felhőzete, majd csapadékmezeje, és Békés, és Csongrád megyében sem kell sokat várni, nem ússzuk meg szárazon, lássuk, milyen időjárás is várható a folytatásban.

Szerdán a fagyos, ködös reggelt követően jelentősen megélénkült a déli légmozgás, 11 fokon tetőztek még a napi maximum hőmérsékletek, bár az igen erős légmozgás jelentősen rombolta hőérzetünket s délután már erős felhősödés kezdődött jelezvén, hogy komolyabb időjárásváltozás közeleg.

A Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében már most is jelentős csapadék hullott, és de Békés, és Csongrád megye sem ússza meg szárazon, az éjszakai órákban már tájainkon is elered az eső, s a napsütéstől jó időre búcsút veszünk, s viszont a felhős égboltnak, és a déli lémozgásnak köszönhetően a fagyoktól, és a ködös időjárástól is búcsút veszünk.

Csütörtökön így kifejezetten kellemetlen, szakaszosan csapadékos időjárásban lehet részünk, jelentősen megélénkül, helyenként kifejezetten megerősödik a déli légmozgás, 14 fok várható a délutáni órákban, s viszont az erős légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk 10 fok alatt alakul majd, összességében jelentős, 10 mm-t meghaladó esővel számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Pénteken még a felhőké a főszerep s kisebb záporok még előfordulhatnak, de jelentős csapadék már nem várható Békés, és Csongrád megye térségében, péntekre jelentősen mérséklődik a légmozgás, iránya már déliből északnyugatiba, majd északkeletibe módosul, ezzel jelentős lehűlés veszi kezdetét.

Hétvégén napsütésben gazdagabb időjárás várható, és azonban mindössze 10 fok alatti hőmérsékletekkel számolhatunk, vasárnaptól pedig visszatérnek az éjszakai fagyok.

Hétfőn egy kifejezetten erős, nagy kiterjedésű mediterrán ciklon éri el Békés, és Csongrád megye tájait, s akár 15 mm-t meghaladó csapadékkal számolhatunk, a lehűlés pedig tovább folytatódik, hétfőn már csak 4 fok várható a délutáni órákban, élénk lesz a légmozgás, s így a jövő hét első napján a délutáni órákban a csapadék halmazállapota havas esőbe, a hegyekben havazásba válthat, így érkezik az tél első támadása, és a jövő hét első napjai is télies időjárást tartogatnak, kedden már nappal is mindössze 2 fok várható, és az éjszakai fagyok állandósulnak Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.