Friss időjárásjelentés

Érkezik a csapadék Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Az utóbbi hónapokban időjárásunk Európa szerte elképesztő arcát mutatja, például míg a mai napon az ország északnyugati részén, Sopron környékén mindössze 10-11 fokot mérhettek, addig Békés, Csongrád megye tájain bőven 20 fok felett tetőztek a napi maximum értékek.

A hét utolsó napja a felhőátvonulásokról, és az igen erős déli légmozgásról szólt, a szél az esti órákhoz közeledve árnyalatnyit mérséklődik majd, és délnyugat felől felhősödés kezdődik.

Békés, és Csongrád megye szerte nyáriasan enyhe hajnalara ébredhetünk, a hétfő reggeli órákban 14 fok várható.

A délnyugat felől érkező felhőzettel csapadék is érkezik térségünkbe, mennyiségét tekintve 3-5 mm eső várható területi átlagban Békés, és Csongrád megye térségében a vasárnap éjszakai órákban, a déli szél továbbra is igen élénk tartományokban mozog majd, a csapadékhullás a hétfő reggeli órákra szűnik meg.

A hét első napján kissé visszafogottabb felmelegedés tapasztalható, továbbra is igen élénk légmozgással, sok lesz továbbra is a felhőátvonulás, azonban a hétfő nappali órákban már említésre méltó csapadék nem várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Kedden egy hidegfront érkezésére van kilátás, újabb, kisebb mennyiségű csapadék érkezik, de jelentős lehűlés továbbra sem várható, marad az évszakhoz képest igen enyhe időjárás, ami kiemelendő, hogy a keddi napon már jelentősen mérséklődik a légmozgás Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.