Friss időjárásjelentés

Érkezik a havazás Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Kemény téli éjszakán vagyunk túl, a tisztuló égboltnak, a mérséklődő légmozgásnak köszönhetően kedd hajnalra -10 fok alá süllyedtek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, a folytatás izgalmasnak ígérkezik, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk?

Északnyugat felől már a kedd reggeli órákban erős felhősödés kezdődött, mely igen jól jelzi, hogy újabb változás következik be Békés, és Csongrád megye időjárásában.

A keddi nap folyamán is a felhőké a főszerep, napsütés nem várható, a déli órákhoz közeledve jelentősen megerősödik a déli légmozgás, és a kora délutáni órákban csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, először Csongrád, majd Békés megyében havazás kezdődik.

A nappali órákban is fagypont alatt maradnak a hőmérsékletek, így a hó olvadásától nem kell tartanunk, összességében jelentős hómennyiséggel számolhatunk, Békés, és Csongrád megyében területi átlagban 6-8 cm friss hóréteg kialakulásával számolhatunk szerda délig bezárólag.

A havazás mellé kissé erős széltevékenység társul, így a kedd délutáni, és esti órákban hófúvásnak is meg van az esélye, nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

A szerda délelőtti órákban megszűnik a havazás, azonban marad időjárásunk felhős jellege, és mérsékelt felmelegedés kezdődik, szerdán 1 fokon tetőznek a napi maximum értékek, a szerda délutáni órákra már jelentősen mérséklődik az addig élénk, kissé erős déli légmozgás.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.