Friss időjárásjelentés

Érkezik a havazás Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A várakozásoknak megfelelően északnyugat felől egy kiterjedt, és jelentős csapadékzóna közelítette meg a Kárpát-medence térségét, télies hétvége elé nézünk, és ebből nem marad ki Békés, és Csongrád megye térsége sem, lássuk a folytatást!

A pénteki napon is már igazán zord időben lehetett része Békés, és Csongrád megye lakóinak, mindössze -2 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, és az élénk északnyugati légmozgás tovább rombolta hőérzetünket.

Ez még csak a kezdet, nem a jéghegy csúcsa, zord péntek éjszaka elé nézünk, a szombat reggeli órákra akár -6 fokig süllyedhetnek a hőmérsékletek, az eddigi északnyugati légmozgást délnyugati váltotta, és a szombati napon a szél is megerősödik Békés, és Csongrád megye szerte.

A zord reggelt követően északnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, a csapadékzóna érkezése majd a déli órákra tehető, ekkor először Csongrád, majd Békés megyében kezdődik havazás, és összességében 7-9 cm friss hóréteg kialakulásával számolhatunk.

Ami a fő gondot okozhatja, hogy a déli órákhoz közeledve jelentősen megélénkül a délnyugati légmozgás, mely Békés, és Csongrád megye szerte hófúvást okozhat, ami közlekedési szempontból is igen veszélyes körülményeket teremthet.

A szombati napon napsütés nem várható, azonban egész napos fagy igen, a hóréteg olvadásától nem kell tartanunk, hamisítatlan, télies hétvége elé nézünk Békés, és Csongrád megye szerte.

Vasárnap hajnalra a csapadékzóna elhagyja térségünket, a hét utolsó napján is fagypont alatt maradnak a napi maximum értékek, északnyugat felől megkezdődik a felhőzet elvékonyodása, a szél mérséklődik.

Eme kettő időjárási tényező kedvez az erős éjszakai lehűlésnek, így hétfőn, és kedden hajnalban akár -10 fok köré süllyedhetnek a hajnali órákra a hőmérsékletek.

A tél támadása ezzel nem ér véget, kedd este egy ciklon közelíti meg Békés, és Csongrád megye térségét, és jövő hét szerdán újabb jelentős havazás érkezhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.