Friss időjárásjelentés

Érkezik a hidegfront Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Sajnos a szerdai kellemes időjárást egy hidegfront érkezése szakítja félbe, Békés, Csongrád megye szerte már felhős, 10-12 fokos reggelre ébredhettünk, mérsékelt délnyugati légmozgás jellemzi térségünket, és lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A Dunántúl déli tájait már elérte a front csapadékzónája, és felhőzete is, és ott a lehűlés is megkezdődött, a déli órákat követően már Békés, és Csongrád megye tájait is eléri a front, s szakaszos csapadékhullással számolhatunk főleg megyéink középső, és északi tájain.

A front jelentősebb lehűlést is hoz, még szerdán 22-23 fokot mérhettünk, de azonban a csütörtöki napon mindössze 15 fok várható, a délnyugati légmozgás fokozatosan északnyugatiba módosul, s így a hidegebb légtömegek Békés, és Csongrád megyébe is megérkeznek.

A hidegfront péntek reggelre elhagyja térségünket, tovább mérséklődik a légmozgás, így nem is meglepő, hogy péntek hajnalban nagy esély van pára, ködmezők képződésére is, és ami komoly veszélyt jelenthet a közlekedőkre, és a ködhajlam egészen jövő hét szerdáig fennmarad, óvatosan az utakon.

Jó hír, hogy péntektől már délnyugatiba módosul a szélirány, s így egyre melegebb légtömegek érkeznek Békés, Csongrád megye térségébe, érkezik a vénasszonyok nyara, hétfőn már a 23 fokot is elérhetjük.

Egy erős anticiklon épül ki Békés, és Csongrád megye térsége felett, ami hosszú napokon keresztül távol tartja a változást okozó frontokat, és ciklonokat, az éjszakai lehűlés is mérséklődik, fagytól nem kell már tartanunk, sőt szombattól 10 fok feletti reggelek várnak ránk, kellemes napoknak nézünk elébe.

Jövő héten szerdán már újabb hidegfront érkezése várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.