Friss időjárásjelentés

Érkezik a hidegfront Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Kemény napokon vagyunk túl, ez kétségtelen, vasárnap, és hétfőn éjszaka sem kímélte Békés, s Csongrád megyét az időjárás, és sajnos a távolabbi kilátások sem kedvezőek, és hidegfront érkezik, lássuk is, s hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A keddi napon a napsütésé volt a főszerep Békés, és Csongrád megye térségében, a felhőátvonulásokból a délutáni órákban csak kisebb záporok fordultak elő, 23 fokon tetőztek a napi maximum értékek, és kissé mérsékelt délnyugati légmozgás társult hozzá.

Az előttünk álló kedd éjszaka még enyhének ígérkezik, 14 fokra ébredhetnek Békés, és Csongrád megye lakói, az év ezen időszakának pontosan megfelelő hőmérséklet ez, a légmozgás továbbra is élénk marad.

A szerdai nap első felében még inkább a napsütés, s majd a déli órákhoz közeledve egyre inkább a felhők dominálnak majd, Békés, és Csongrád megye szerte kissé 20 fok felett tetőznek a hőmérsékletek, s élénk délnyugati, majd a front érkezésekor már északnyugati légmozgás jellemzi majd tájainkat.

Maga a hidegfront szerda délután éri el Békés, s Csongrád megye térségét, és sajnos ismét nagy esély van komoly felhőszakadások, igen heves zivatarok érkezésére is, melyeket kisebb körzetekben akár jégeső is kísérhet, rövid idő alatt jelentős mennyiségű eső zúdulhat Békés, Csongrád megye tájaira.

Közlekedési szempontból is veszélyes napnak nézünk elébe, és a hirtelen viharossá fokozódó légmozgás akár fákat csavarhat ki helyükből, háztetőkben keletkezhet jelentős kár, és ez a hevesebb gócok esetében történhet meg, óvatosan közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain a szerda délutáni, esti órákban.

A záporos, zivataros időjárás átnyúlik a csütörtöki napunkra, kedden kezd stabilizálódni a légkör, addig a hidegfront is elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.