Friss időjárásjelentés

Érkezik a hidegfront Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A várakozásoknak megfelelően a kedd hajnali órákban megközelítette, a reggeli órákban pedig el is érte Békés, és Csongrád megye térségét a hidegfront, mely igen szokatlan irányból, délnyugat felől érkezett, lássuk a folytatást!

Nyáriasan enyhe reggelre ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte, 17 fokot mutattak a hőmérők, az éjszaka még igen erős légmozgás jelentősen mérséklődött, ez az állítás inkább Békés megyére igaz, Csongrád megyében még elemében van a szél.

Felhős, enyhe, szakaszosan esős délelőttnek nézünk elébe, összességében 3-4 mm eső várható, délután a front már távozik térségünkből, a légmozgás addigra tovább mérséklődik, de napsütés napon nem kap szerepet.

A folytatásban, főleg a szerdai napon visszaköszön a vénasszonyok nyara, Békés, Csongrád megye szerte a napsütésé, az erőteljes felmelegedésé lesz a főszerep, a keddi napon 23, a szerdai napon pedig már 24 fokon tetőznek a hőmérsékletek.

Kiemelendő, a hidegfront távozását követően kissé meghűl a levegő, viszonylag gyorsan mérséklődik a légmozgás, így a szerda hajnali órákra fokozódik a köd, és páraképződési hajlam, ezt főleg az autósoknak érdemes szem előtt tartaniuk.

A hét második részei is a kései nyár jegyében telik majd, Békés, és Csongrád megye szerte 24 fok körüli értékek várhatóak, amit azért november elején furcsa kimondani, és az éjszakák is igen enyhék lesznek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.