Friss időjárásjelentés

Érkezik a hidegfront Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Ahogyan az várható volt, délelőtt megérkezett a front a Balaton térségébe, heves zivatarok kíséretében, s a hidegfront már az Északi-középhegység térségében jár, ahol szintén heves zivatarokat okoz, és hát nem is csoda, hogy míg Békés megyében 35, addig a Balaton térségében 26 fokon tetőztek a hőmérsékletek, ez nem a nyaralók hétvégéje volt a Balaton, és az Északi-középhegység térségében.

Békés, és Csongrád megyében ahogyan az várható volt említésre méltó csapadék nem hullott, s az eddigi déli légmozgást már mindenütt északnyugati váltotta s így azért a lehűlésből szerencsére nem maradunk ki, így míg vasárnap még 35 fokot mutattak a hőmérők, hétfőn már csak 30 fokra számíthatunk, s ez igen jó hír, szervezetünk így kicsit pihenhet.

Az előttünk álló időszakban egy anticiklon épül ki térségünk felett, így a változást hozó frontok, ciklonok elkerülik Békés, és Csongrád megye térségét az előttünk álló napokban.

Az északnyugati szél hétfőn megélénkül, s keddtől iránya északkeletibe módosul, gátat szabva az erősebb felmelegedésnek, és azonban sajnos csak átmenetileg, hétfőn, kedden, és szerdán ugyan még 30 fok alatt tetőznek a hőmérsékletek, csütörtöktől azonban erős felmelegedés indul meg.

Ennek egyenes következménye, hogy a jövő hét második felében újabb hőhullám éri el Békés, s Csongrád megye térségét, a légmozgás ismét délibe módosul, jövő hét pénteken már akár 37 fokos is mérhetünk.

Sok napsütés, és enyhe éjszakák várnak Békés, és Csongrád megye lakóira, jelentős csapadék, légmozgás nem várható az előttünk álló napokban térségünkben.

Így a jövő hét első felében kellemes időjárásra, a második felében hőhullámra számíthatunk, s fronthatás a jövő hét folyamán nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.