Friss időjárásjelentés

Érkezik a hőhullám Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nem tréfál nagy erővel robbant Békés, Csongrád megyébe június elején a nyár, a csapadékos időszak is véget ért, rendkívül meleg napok jönnek, érkezik a hőhullám, lássuk a folytatást, és azt is, hogy meddig tart a kánikula.

Kemény napok jönnek azok számára, akik rosszul viselik a forróságot, Afrika felől sajnos egyre melegebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, hétfőn, kedden még megúsztuk 32 fokkal, s az még bírható, de további, erős felmelegedéssel kell számolnunk, az előttünk álló napokban.

A szerda reggeli órákra mindössze 19 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, kissé élénk a légmozgás, s de már az sem mérsékli a kánikulát, harmadfokú hőségriasztás lépett életbe Békés, Csongrád megye térségében is, nem ajánlatos napon tartózkodni, szerdán már akár 33-34 fokon tetőzhetnek a hőmérsékletek, s mellé igen erős UV sugárzás párosul, így a napozás sem ajánlott, akár 15 perc alatt leéghetünk.

Egy anticiklon uralja térségünket, ami távol tartja a frontokat, ciklonokat térségünktől, így felfrissüléssel nem számolhatunk, sok napsütéssel azonban igen, jelentős légmozgás, s eső nem várható az előttünk álló néhány napban.

Pénteken átléphetjük a 35 fokos határt, ami komoly hőségnek mondható, éjszakánként sem süllyednek a hőmérsékletek 20 fok alá, nyugtalan éjszakák következnek.

Szombaton tetőzhet a kánikula 36-37 fokkal, és majd vasárnap egy hidegfront érkezik Békés, s Csongrád megye térségébe északnyugat felől, és ilyen magas hőmérsékletek mellett főleg a vasárnap esti, valamint a hétfői napon heves zivatarokkal kell számolnunk, s a hőmérsékletek is 5-6 fokot visszaesnek a jövő hét elején.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.