-Hirdetés-

Érkezik a mediterrán ciklon, és a havazás Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A várakozásoknak megfelelően a hétfő délelőtt folyamán borultságig növekedett a felhőzet Békés, és Csongrád megye szerte, helyenként kisebb hószállingózás is előfordult, lássuk a folytatást!

Az előttünk álló órákban dél felől megérkezik térségünkbe a mediterrán ciklon csapadékága is, dél felől egyre többfelé kezdődik mérsékelt intenzitású havazás.

-3 fokon tetőztek a hőmérsékletek a mai napon, az éjszakai órákban kissé mérséklődik a lehűlés mértéke, köszönhetően a felhős égboltnak, kedd reggel -6 fok várható térségünkben, mérséklődik az északkeleti légmozgás.

A keddi nap egyértelműen Békés, és Csongrád megye szerte a havazás jegyében telik majd, Békés megyében 7-8 cm, Csongrád megye déli részein akár 12-14 cm friss hó hullhat, a reggeli órákban érdemes egy kicsit hamarabb útnak indulni, és csúszós útviszonyokra készüljünk!

A ciklon kitartó lesz, csak szerdán délelőtt hagyja el térségünket, azonban kisebb hószállingózások még ekkor is előfordulhatnak a távozó felhőzetből.

Szerda estére kitisztul az égbolt, így csütörtökön reggel igen extrém hideg fogadja az utcára lépőket, ekkor Békés, és Csongrád megye szerte -15 fok alá süllyednek a hőmérsékletek!

A folytatásban is marad a kemény téli időjárás!

Az előrejelezés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

 

393 Shares