-Hirdetés-

Érkezik a mediterrán ciklon, majd a havazás Békés, és Csongrád megyébe!

A várakozásoknak megfelelően fogcsikorgató hidegre ébredhetett Békés, és Csongrád megye lakossága, jelenleg -10 fokot mutatnak a hőmérők, mediterrán ciklon érkezik, lássuk a folytatást!

Aki eddig hiányolta a havat, az most elégedetten nyugtázhatja, hogy ezt a mediterrán ciklont már nem ússza meg Békés, és Csongrád megye sem, hétfőn, késő este kifehéredik a táj.

Jelenleg még szakadozott a felhőzet térségünk felett, azonban a reggeli órákat követően dél, délnyugat felől megérkezik a mediterrán ciklon felhőzete, Szerbia igen nagy területén már most havazás tapasztalható.

Hétfői napunk a felhők, és hószállingózások jegyében telik majd, a komolyabb havazás az esti órákban érkezik, az élénk, kellemetlen északkeleti szél egész nap hűséges társunk lesz, tovább rombolva hőérzetünket, -3 fokon tetőznek a napi maximum értékek, a csontig hatoló fagyos szél miatt azonban hőérzetünk csak -5 fok körül mozog majd.

A keddi napunk már egyértelműen a havazásról szól majd, Békés, és Csongrád megye térségében szerda reggelig 7-8 cm friss hóréteg alakul majd ki.

A hétfő késő esti óráktól veszélyes útviszonyokkal kell számolni, az igen élénk északkeleti légmozgás az esti órákra mérséklődik a felhős égboltnak köszönhetően, és idő közben az eddigi északkeleti légmozgásba némi délnyugati is vegyül, de csak átmenetileg.

Összegezve nem kétséges, Békés, és Csongrád megyébe ma este megérkezik az első említésre méltó havazás, az előttünk álló napokban, a ciklon távozását követően tovább erősödik a fagy!

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

272 Shares