Friss időjárásjelentés

Érkezik a tavasz Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

A mögöttünk álló napokban kissé télies hajnalokban lehetett része Békés, és Csongrád megye lakóinak, éjszakánkét -2, nappalonként mindössze 9 fokot mérhettünk, az év ezen időszakában ezek igen alacsony értékeknek számítanak, és a gyümölcsösökben, kertekben igen komoly károk keletkeztek, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Hétfőn, a délelőtti órákban megerősödik, már-már viharossá fokozódik  az északkeleti légmozgás, s akár befuthat egy-egy 60 km/h-t meghaladó széllökés is, s amúgy sem lesz meleg, a délutáni órákban még 10 fokig sem emelkednek a hőmérsékletek, az erős szél miatt pedig hőérzetünk 5 fok körül alakul majd.

Hétfőn, kedden, és szerdán még számítani kell éjszakai fagyokra, csapadék azonban nem várható, Békés, és Csongrád megye térségében, napos, és felhős időszakok váltják majd egymást.

Csütörtökre már mérséklődik az igen erős légmozgás, s az addigi északkeleti légmozgást déli, délnyugati váltja, és csütörtöktől intenzív felmelegedésre készülhetünk, ami sok ember szervezetét megviseli majd.

Egyenlőre minden jel arra utal, hogy a tél végleg megadta magát, bár a Kőszegi-hegységben, és valamint az északi középhegységben még az elmúlt napokban havazott, sőt, a Kárpátokban, például Romániában méteres hó esett, ami szintén ilyenkor már nem megszokott.

Nem tudunk mit csinálni, az időjárás nagy úr, és évről-évre egyre szeszélyesebbé, és veszélyesebbé válik, valamint a Földön egyre intenzívebb a vulkáni aktivitás, és földrengések is egyre gyakrabban fordulnak elő, ami jól jelzi, hogy az előttünk álló 10 évben időjárásunk nagy átalakuláson megy majd keresztül.

Sajnos komolyabb havazás az idei télen ismét nem volt Békés, és Csongrád megye térségében.

Folytatva az előrejelzést pénteken már akár 15-16 fok fölé emelkednek majd a hőmérsékletek, s hétvégén akár 20 fokot is mérhetünk, ami már igazán tavasziasnak mondható, így kezdődhetnek a kerti, valamint mezőgazdasági munkálatok.

Sajnos az előttünk álló 6-8 napban csapadék nem várható ami azért baj, mert az aszályos időszak miatt a mezőgazdaságban újabb, jelentős károk keletkezhetnek, s ez pedig az élelmiszerboltokban is érződni fog, áremelések formájában.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares