Friss időjárásjelentés

Érkezik a tél Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nem viccel már most, vasárnap nagy változás következett be Békés, Csongrád megye tájain s rendkívül hideg időjárásra ébredhettünk, több ponton is -5 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, s ezúttal a tél menetrend szerint érkezett, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Az előttünk álló vasárnap éjszaka folyamán erős felhősödés kezdődik, és már a kora reggeli órákban sok helyen csapadékhullás kezdődik, az éjszaka enyhébb lesz a felhős égboltnak, s az élénk déli légáramlás is nagyban hozzájárul az enyhülési folyamathoz, ami csak átmeneti lesz.

Vasárnap a sok napsütés ellenére is csak 4 fokon tetőztek a hőmérsékletek, de ez nem a jéghegy csúcsa, s hiszen hétfőn mindössze 2 fokon tetőznek a hőmérsékletek, hideg-meleg légrétegek keverednek és így az érkező csapadék halmazállapota is vegyes lesz, eső, havas eső, és akár havazás is előfordulhat tájainkon.

A csapadékzóna kedd hajnalra elhagyja térségünket, azonban fagyos légtömegek áramlanak már Békés, és Csongrád megye térségébe, így ha hógolyózni nem is, de korcsolyázni lehet majd kedd reggel, ami ám nem annyira vicces, mert a kedd hajnali órákra komoly útlefagyások keletkeznek, óvatosan az utakon.

Keddtől egy anticiklon épül ki Békés, és Csongrád megye térsége felett, így napsütésben gazdag, de igen fagyos időjárásra számíthatunk a jövő hét folyamán, nappalonként is mindössze 3-4 fok várható, sajnos az éjszakai órákban pedig kemény fagyokkal kell számolnunk, Békés, s Csongrád megyének már lesznek olyan pontjai ahol akár -5 fok alá süllyedhetnek a hőmérsékletek, erre szerdán van a legnagyobb esély.

Csütörtöktől folytatódik az átlagosnál fagyosabb, téliesebb időjárás, azonban már a ködhajlam is erősen fokozódni fog, s a jövő hét közlekedési szempontból igen veszélyes időjárást ígér Békés, Csongrád megye lakói számára, említésre méltó felmelegedés nem látszik körvonalazódni az előttünk álló héten.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.