Friss időjárásjelentés

Érkezik az erős hidegfront Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A várakozásoknak, és egyben számításoknak megfelelően a vasárnap első részében a napsütésé, azonban a második felében már Békés, és Csongrád megye szerte a felhőké volt a főszerep, nem véletlenül, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

Vasárnap még 8 fok környékén tetőztek a hőmérsékletek térségünkben, a délutáni órákban viszont már fokozatosan élénkülni kezdett a délkeleti légmozgás, mely a vasárnap esti órákra meg is erősödött.

Ez azonban nem a jéghegy csúcsa, a délkeleti légmozgás az éjféli órákhoz közeledve tovább erősödik, és a hajnali órákban már a hidegfront csapadékzónája is eléri Békés, és Csongrád megye térségét.

Így kijelenthető az, hogy Békés, és Csongrád megye szerte igen kellemetlen hajnalra ébredhetünk, erős légmozgás, és közepes intenzitású esőzés rondít bele a jövő hét első napjába, és összességében jelentős, 8-10 mm körüli csapadék várható, természetesen eső formájában, mert a hidegfront még a hétfői napon nem okoz komolyabb lehűlést.

Időjárásunk esős jellege egészen a hétfő délutáni órákig megmarad,  a hőmérsékletek stagnálni fognak, 5 fok várható a nappali órákban is, de az erős légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk 3 fok körül alakul.

A csapadékhullás a hétfő délutáni órákra ugyan szűnik, de továbbra is a felhőké lesz a főszerep, és majd csak a hétfő késő esti órákban kezd tisztulni az égbolt, de csak átmenetileg, a hétfő éjszaka közlekedési szempontból veszélyesnek ígérkezik, a kedd hajnali órákra fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, és Békés, valamint Csongrád megye szerte kisebb útlefagyásokkal számolhatunk, ködmezők képződhetnek.

A kedd is barátságtalan, igen szeles, és borongós napot ígér, de már jelentősebb csapadék nélkül, Békés, és Csongrád megye szerte mérsékelt lehűlés kezdődik, éjszakánként gyenge fagyokkal, és nappalonként 4-5 fok körüli maximumokkal.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.