Friss időjárásjelentés

Érkezik az erős hidegfront Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nem viccel, óriási erővel érkezett meg a hidegfront Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, több szupercella is képződött, kemény napok várnak ránk, és lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban térségünkben.

Ahogyan az várható volt, a délutáni órákra felizzott a légkör, s intenzív gomolyfelhőképződés indult meg Békés, Csongrád megye térségében, a délutáni, kora esti órákban rövid idő leforgása alatt közel 10 fokot zuhantak a hőmérsékletek.

Ez a hidegfront Csehországban, Franciaországban, és Svájcban egyaránt halálos áldozatokat követelt, és azokban a térségekben rendkívül erős szupercellák képződtek, a folyók kiáradtak medrükből.

Az előttünk álló esti, valamint éjszakai órákban Békés s Csongrád megye térségében is helyenként óriási viharok várhatóak, heves kifutószéllel, jéggel, és intenzív felhőszakadással, lokálisan, kisebb körzetekben akár 30 mm-t meghaladó jégeső hullhat, s a viharos szél kisebb körzetekben fákat csavarhat ki, és sajnos villanyvezetékekben is kárt tehet, több helyen áramszünettel kell számolni.

Nagyon fontos a jelenlegi légköri helyzetben, hogy autóval ne parkoljunk fák alá, az erős  viharok bárhol lecsaphatnak Békés, és Csongrád megye területén.

Az eddigi déli légmozgás a délutáni órákban már északnyugatiba módosult, így a hőhullámnak vége, és a hétfői napon már 30 fok alatt tetőznek a hőmérsékletek, a hidegfront ugyan távozik térségünkből viszont igen labilis légkört hagy maga után, ezért a hétfői, keddi napon is heves zivatarokkal kell számolni Békés és Csongrád megye térségében főleg a délutáni órákban.

A jövő hét első felében bizonyosan nem tér vissza a hőség, s 30 fok alatt maradnak a hőmérsékletek, és az előttünk álló napokban rendkívül változékony, valamint egyben veszélyes időjárással számolhatunk majd Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.