Friss időjárásjelentés

Érkezik az erős hidegfront Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk változékonyságára igazán nem lehet panaszunk, egymás után érkeznek a frontok, ciklonok Békés, és Csongrád megye térségébe, a pénteki nap sem kivétel, ismét hidegfront érkezik, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A mögöttünk álló csütörtöki napon a felmelegedés elérte csúcspontját, Békés, és Csongrád megye szerte 8 fok környékén tetőztek a hőmérsékletek, a felhőké volt a főszerep, de rövid ideig a napsütés is szerepet kapott, élénk volt a délnyugati légmozgás, melynek segítségével az enyhébb légtömegek érkeztek.

Már a csütörtök késő esti órákban északnyugat felől megkezdődik a felhőzet megvastagodása Békés, és Csongrád megye térsége felett, és a péntek hajnali órákra megérkezik a hidegfront csapadékzónája is, így aki korán indul útnak, ezzel érdemes számolnia.

Az eddigi délnyugati légmozgást a péntek reggeli órákra fokozatosan északnyugati váltja, és hideg-meleg légrétegek keverednek, a péntek reggeli órákban Békés, Csongrád megye tájain faggyal ugyan nem kell számolnunk, azonban vegyes halmazállapotú csapadékkal igen, az eső mellett havas eső is előfordulhat.

A reggeli órákra 2 fokig süllyednek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, de az igen élénk északnyugati légmozgás miatt hőérzetünk kissé fagypont alatt marad majd.

Összegezve a pénteki nap élénken szeles, esős időjárást tartogat, mindössze 4 fok várható a legmelegebb órákban, és napsütés nem várható a hét utolsó munkanapján.

A péntek esti órákhoz közeledve a front, és csapadékzónája elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, tisztulni kezd az égbolt, a front mögött jelentősen meghűl a levegő, így a szombat hajnal igen csípősnek ígérkezik, -3 fok várható a hétvége első napjának reggelén.

Az előttünk álló hétvége folyamán már az északi, majd északkeleti szél segítségével már jóval fagyosabb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, míg csütörtökön 9, addig szombaton már csak 1 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek.

A hétvégén ismét téliesre fordul időjárásunk, újabb, fagyosabb légtömegek áramlanak térségünkbe, így tartós lehűlés veszi kezdetét, szombaton este ismét csapadékzóna érkezik, ami már Békés, és Csongrád megye szerte havazást okoz majd, területi átlagban 3-5 cm hóréteg kialakulása várható.

A jövő héten folytatódik a hamisítatlan téli időjárás, kedden pedig mediterrán ciklon érkezik, és akkor már jelentősebb havazás érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.