-Hirdetés-

Érkezik az újabb csapadékzóna Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A mögöttünk álló éjszaka folyamán a várakozásoknak megfelelően dél, délnyugat felől elérte térségünket a vastag felhősáv, ami egy mediterrán ciklon “tartozéka”, lássuk mire számíthatunk?

Kedd hajnalban fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, óvatosan az utakon, az éjszaka folyamán a mérsékelt hóolvadásnak köszönhetően sok útátfolyás keletkezett, kanyarokban, erdősávok mentén kisebb útlefagyások lephetik meg az óvatlan autósokat.

Már most, a kedd reggeli órákban kicsi intenzitású csapadékhullás kezdődött Békés, és Csongrád megye térségében, nincs mit szépíteni, a mai nap a szakaszos esőkről fog szólni, lesznek ugyan csapadékmentes időszakok, azonban napsütéssel a mai napon nem számolhatunk, 5 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

Az eddigi északkeleti légmozgást keleti váltja majd, és a szél a déli órákhoz közeledve árnyalatnyit megélénkül, a széltevékenység ennek ellenére nem lesz jelentős.

Nevezhetnénk a mai napot a “sár napjának” is, mert a csapadékhullással egy időben jelentős hóolvadás kezdődik, így ha kicsi túlzással is, de úszni fogunk…

Délután kisebb csapadékszünetet követően újabb esőzóna éri el térségünket, szerda reggelig Békés, és Csongrád megye térségében 10 mm eső várható, szerdától búcsúzunk az éjszakai fagyoktól.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

164 Shares