Friss időjárásjelentés

Érkeznek a heves zivatarok Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Sajnos a mai napot sem ússza meg szárazon Békés, és Csongrád megye, és ahogyan az várható volt, a déli órákat követően ismét robbant a légkör, zivatarok képződtek Békés és Csongrád megye szerte, lássuk, mire számíthatunk a délutáni, és esti órákban.

A korán kelők enyhe reggelre ébredhettek, s 14 fokot mutattak a hőmérők, és sok volt a a felhőátvonulás, Békés megye északi részein köd is képződött, ami ilyenkor ritka.

A csütörtök délelőtti órákban napos, valamint felhős időszakok váltogatták egymást, s igen nagy volt a fülledtség, így nem meglepő, hogy felizzott a légkör ami kedvez sajnos az erős zivatarcellák kialakulásának, így is történt.

Az előttünk álló órában Békés, Csongrád megyét sajnos zivatarok érik el melyek között sajnos vannak hevesebbek is.

Így a csütörtök délutáni órákban ismét csapadékos időjárás várható, 23 fokon tetőztek a hőmérsékletek a mai napon, a szél mérsékelt tartományokban mozgott.

Az érkező zivatarok környezetében pillanatok alatt viharossá fokozódhat a szél, jégeső is előfordulhat kisebb körzetekben, valamint felhőszakadás, s rövid idő leforgása alatt lokálisan 1 órán belül akár 15 mm-t meghaladó eső is hullhat.

A csütörtök esti órákban újabb heves zivatarok érkezése várható, így sajnos igen, erős, sőt, viharos kifutószél társulhat egy-egy cellához, ami veszélyt jelent a közlekedésre, de akár épületek, villanyvezetékek rongálódhatnak meg Békés, Csongrád megye tájain, és óvatosan, fa alá még véletlenül se parkoljunk.

A változékony, extrém csapadékos időjárás egész héten kitart majd, és jelentős javulás jövő hét hétfőtől várható, s a csapadék már nem hiányozna, Békés, és Csongrád megye több pontján 6 nap alatt 100 mm-t meghaladó csapadék hullott eddig.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.