Friss időjárásjelentés

Érkeznek a heves zivatarok Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

Az idei év leghosszabb, s legkomolyabb hőhullámán vagyunk túl, napok óta hőségriasztás van érvényben Békés, és Csongrád megye térségében, a Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében már szombaton is komoly zivatarcellák vonultak végig, és most Békés, és Csongrád megyén van a sor.

A mai napon extrém magas, 37-38 fok feletti értékeket is mérhettünk, napok óta már aludni sem lehetett a hőségtől, hiszen éjszakánként is csak 20 köré süllyedtek a hőmérsékletek, ami megterhelte még bizony a fiatal, és egészséges emberek szervezetét is.

A napozás sem volt ajánlatos a mögöttünk álló napokban, hiszen extrém magas volt az UV sugárzás is.

A hőhullám vasárnap búcsúzik Békés, és Csongrád megye térségétől, de sajnos ennek ára is lesz, hiszen igen intenzív, heves zivatarok érkeznek először Csongrád, majd Békés megyébe is, az első zivatarok már 15 óra után is megérkezhetnek.

Vigyázat, egyes cellákat viharos kifutószél, felhőszakadás, és lokálisan, kisebb körzetekben jégeső kísér majd, így aki teheti, ne parkoljon fák alá, és óvatosan a közlekedéssel, akár 80 km/h-t elérő széllökések is befuthatnak, melyek fákat dönthetnek ki, épületekben, villanyvezetékekben tehetnek kárt.

Zivatarok még az esti, és kora éjszakai órákban is érkezhetnek még Békés, és Csongrád megye térségébe, melyek között még szintén előfordulhatnak viharos széllel kísért cellák is.

A zivatarokkal egy időben megérkezik a várt lehűlés, ami jelentős lesz, hiszen hétfőn már csak 30 fokot mérhetünk majd, ami 7-8 fokos lehűlést jelent, így végre fellélegezhetünk, azonban még az előttünk álló néhány óra igen rázós lehet, így vigyázzunk magunkra, és egymásra, mert mindenkit hazavárnak.

Az előttünk álló napokban újabb hőhullám érkezése nem látszik körvonalazódni, sőt, szerdán egy újabb csapadékzóna érkezhet, de erről majd következő előrejelzésemben írok majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó

0 Shares