Friss időjárásjelentés

Érkeznek a zivatarok Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló pénteki nap is a felhők jegyében telt, Békés, Csongrád megye szerte záporok, zivatarok képződtek, főleg a délutáni órákban Békés megye déli részeit érintette jelentős mennyiségű eső, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

A pénteki napon mindössze 18 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, s kissé élénk északnyugati légmozgás jellemezte térségünket, így, a péntek esti, éjszakai órákhoz közeledve már nő a légköri labilitás, és főleg Békés megye középső, és keleti tájain várható zivatarok érkezése, így pedig még nem “fújhatjuk” le a mai napot, felhőszakadás, dörgés, villámlás egyaránt előfordul majd az említett tájakon.

A hétvége már szebb időjárással kecsegtet, használjuk is ki, mert nem sokáig lesz benne részünk, Békés, és Csongrád megye szerte 25 fok feletti értékekre számíthatunk a szombati, valamint a vasárnapi napon.

Az eddigi északnyugati légmozgás délibe módosul a szombat délutáni órákban, és átmeneti, de jelentős felmelegedés következik be Békés, Csongrád megye térségében, a szombat déli órákat követően számolni kell még záporok, kisebb zivatarok kialakulásával, azonban ezt leszámítva végre a napsütésé a főszerep.

Vasárnap már zavartalan napsütés, további erős felmelegedés várható, a hét utolsó napján már Békés, s Csongrád megye szerte 27 fok körüli értékeket mérhetünk, a légmozgás mérsékelt marad, igazi, nyárias időjárás várható, ami kiválóan alkalmas lesz szabadtéri programokra, vagy kerti munkák elvégzésére.

Hétfőn tetőzik a felmelegedés 29 fok környékén, de azonban már most egy mediterrán ciklon képződik a Földközi-tenger középső medencéjében, ami nem sok jót ígér, és hétfő estétől ismét erősen csapadékosra fordul időjárásunk, s lehűlés kezdődik Békés, Csongrád megye térségében, heves zivatarok képződésére is jó esély van a jövő hét első napjaiban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.