Friss időjárásjelentés

Erős ciklon érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Változatosságban, és váratlan fordulatokban eddig is bővelkedett Békés, és Csongrád megye térsége, s de az előttünk álló napok is igen változatos időjárást hoznak majd, lássuk is, s hogy milyen időjárás várható az előttünk álló napokban.

Eddig a frontoké, ezután pedig a ciklonoké a főszerep, és bizony Békés, és Csongrád megyében is jelentős csapadékkal számolhatunk az előttünk álló napokban.

Az előttünk álló napokban 2 ciklon is érkezik s így  jelenetős lehűléssel is számolhatunk, és kedd hajnalra ismét jelentősen megerősödik, már-már viharossá fokozódik a szél, és újabb enyhe légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, a keddi napon akár 15 fok fölé emelkedhetnek a hőmérsékletek, bár az igen erős légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk 10 fok körül alakul majd.

Kedden, a késő délutáni órákban éri el a ciklon Békés, és Csongrád megye tájait, s bizony nagyon jelentős mennyiségű csapadék érkezik, a légmozgás a csapadékzóna érkezése előtt mérséklődni fog.

Keddtől erős lehűlés kezdődik, akkor még 17, de pénteken már csak 10 fokot mérhetünk és az eddigi déli lémozgás kedd este már északnyugatiba módosul, így megkezdődik a jelentős lehűlés is.

Kedd estétől szerda estig 20 mm-t meghaladó esővel számolhatunk Békés s Csongrád megye térségében így jó ha kéznél lesz az esernyő, mert elhúzódó, helyenként jelentős esővel számolhatunk, felhőszakadás is előfordul majd, sőt, szerdán hideg-meleg légrétegek ütköznek, az ég is megdörrenhet.

A ciklon csütörtök este elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, mögötte erősen meghűl a levegő, így pénteken, valamint szombaton gyenge fagy várható, szombaton pedig már újabb, jelentős csapadékzóna érkezhet, nappalonként 10 fok várható, havazás jelei továbbra sem mutatkoznak.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.