Friss időjárásjelentés

Erős ciklonok közelegnek Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Közlekedési szempontból veszélyes reggelre ébredhetett Békés, és Csongrád megye lakossága, az éjszakai órákban tovább mérséklődött a légmozgás, A stabil északkeleti légmozgás délibe módosult, és sok helyen sűrű ködmezők képződtek, melyek a reggeli órákra feloszlottak.

Fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek, s jelenleg mérsékelten felhős az égbolt, és keddi napon még a napsütésé a főszerep, 13 fok várható a délutáni órákban, jelentős légmozgás, és csapadék nem várható.

Szerdán már komolyabb változás következik be Békés, és Csongrád megye időjárásában, s akkor már egy ciklon felhőzete éri el tájainkat, a szerda délelőtti órákban jelentősen megélénkül a déli légmozgás, és így enyhébb légtömegek érkeznek szerdán 15 fok várható, az élénkülő légmozgás rombolja majd hőérzetüket de a ciklon csapadékzónája csak szerda éjszaka éri el Békés, Csongrád megye tájait.

Szerda estétől péntek reggelig összességében jelentős csapadékkal számolhatunk és helyenként akár a 10 mm-t is meghaladhatja a lehulló csapadék mennyisége.

Pénteken már a ciklon kilép térségünkből, mögötte hideg légtömegek áramlanak Békés, Csongrád megye tájaira, és mondhatni télies hétvégére számíthatunk, s az egyre több napsütés ellenére is csak 10 fok alatt tetőznek a napi maximumok, hétvégén az élénk légmozgás miatt hőérzetünk 6 fok körül alakul majd.

Vasárnap este már egy újabb, mediterrán ciklon éri el Békés, és Csongrád megye tájait, ismét jelentősebb mennyiségű csapadék várható, s erős lehűlés kezdődik egyben így a hétfő esti órákban átmenetileg havas eső is előfordulhat Békés, és Csongrád megye térségében, óvatosan a közlekedéssel az utakon.

A folytatás is télies időjárást ígér, kedden már csak 5 fok várható a nappali órákban, de az erős szél miatt hőérzetünk bizony fagypont körül alakul, jelentős felmelegedés az előttünk álló 6 napban nem várható, s minden jel arra utal, hogy idén hamarabb érkezik a tél a megszokottnál.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.