Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe!

- Hirdetés
918 Shares

Semmi nem tart örökké, így a szép időjárás sem, igen erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, sajnos búcsúzunk kell a nyárias melegtől, a szép időjárástól, nem hiányozna ez a front, hiszen az elmúlt  másfél hónapban területi átlagban 280 mm eső hullott tájainkra, és így lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A front erősségét jól szemlélteti, és hogy a déli órákban közel 10 fokos hőkülönbség alakult ki hazánk két vége között, míg Békéscsabán még 32 fokig emelkedtek a hőmérsékletek, addig Sopronban csak 22 fokig emelkedtek a hőmérsékletek, és ott már csapadék is hullott.

Szóval a szép időjárásnak vége Békés, és Csongrád megyében is, és hiszen a front kedd délután már eléri Békés, és Csongrád megyét is, s bizony jó esély van heves zivatarok, viharok kialakulására is, elsősorban megyéink északi, és középső részein, s azokon a részeken intenzív felhőszakadás, heves villámlás, és akár jégeső előfordulhat majd.

Ezek az időjárási tényezők veszélyeztethetik a közlekedést, és mert a kisebb körzetekben kipattanó heves zivatarokat sok helyen kísérheti viharos kifutószél egy-egy széllökés ereje elérheti a 80 km/h-t is, sajnos ekkora erejű széllökések már fákat dönthetnek az utakra, épületekben, villanyvezetékekben  kárt tehet.

Szerdára a hidegfront elhagyja Békés s Csongrád megye térségét, átmenetileg, de jelentősen visszaesnek a hőmérsékletek, hiszen még hétfőn 32 fokon tetőztek a hőmérsékletek, szerdán már csak 24 fok várható ami jelentősen megviselheti még az erősebb emberi szervezetet is, a frontérzékenyeket pláne.

A lehűlés csak átmeneti, csütörtöktől lassan ismét emelkednek a hőmérsékletek, és pénteken már ismét bőven 30 fok felett tetőznek a hőmérsékletek Békés s Csongrád megye térségében, ez nem is baj, hiszen még javában tart az aratás, és bizony annak pedig az extrém csapadékos időjárás nem hiányzik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

918 Shares