Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe.

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Két gyönyörű napot tudhatunk magunk mögött, hétvégén Békés, s Csongrád megye szerte 24 fok felett tetőztek a napi maximumok de örömünk azonban nem tart sokáig, kellemetlen napok várnak ránk.

A vasárnap folyamán kisebb felhőátvonulások előfordultak ugyan, de a mai napon egyértelműen a napsütés dominált, sajnos nem úgy, mint a Dunántúl térségében, ahol már az erős hidegfront munkálkodik a Balaton térségében már viharossá fokozódott az északnyugati légmozgás.

Ezért óriási hőkontraszt alakult ki hazánk két vége között, térségünkben 25, addig a Dunántúlon mindössze 12 fokon tetőztek a napi maximumok.

Térségünket az előttünk álló napokban egy mediterrán ciklon befolyásolja, s ennek köszönhetően enyhe, s egyre nedvesebb légtömegek áramlanak majd Békés, és Csongrád megye térségébe, és a hideg-meleg légrétegek keményen megütköznek, ami már Békés, és Csongrád megyére is kihatással lesz.

A hétfői napon sajnos búcsúzik a szép időjárás, bár a lehűlés még először a magasban érezteti hatását, azonban keddre megérkezik a hideg levegő is, s így a vasárnapi 25 fokhoz képest kedden már csak 16 fokot mérhetünk, ami közel 10 fokos lehűlést jelent, nagy megterhelés lesz a szervezetnek, persze a frontérzékenyek is kellemetlen napokra számíthatnak hétfőtől.

A hétfői napon már a déli óráktól is jelentős záporok, és zivatarok érhetik el Békés, és Csongrád megye térségét, és a hétfői, valamint keddi nap kedvezni fog az erősebb gócok kialakulásának, melyek környezetében jégeső, s sajnos viharos kifutószél sem kizárt.

A heves zivatarok kisebb körzetekben lesznek jellemzőek, felhőszakadások esetén lokálisan, s kisebb körzetekben rövid idő alatt akár 15 mm csapadék is lehullhat, hétfőn este már a légmozgás is jelentősen megerősödik Békés, s Csongrád megye térségében.

A folytatás újabb lehűlést ígér, a pénteki napig 20 fok fölé nem emelkednek a napi maximum hőmérsékletek Békés és Csongrád térségében, összegezve még nagyon messze még a nyár, a tavasz sem éppen a jobb formáját hozza.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.