Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A mögöttünk álló szombati napon 8-9 mm csapadék hullott térségünkben, a vasárnap is a felhőkről szólt a tartós napsütést még nélkülöznünk kell Békés, és Csongrád megye térségében, egy hidegfront érkezik a hétfő déli órákban, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk.

Az erős, már-már viharos széllökésekkel kísért déli széllel jóval enyhébb légtömegek érkeztek tájainkra, s szombaton még 9, és vasárnap már 19 fokon tetőztek bizony a hőmérsékletek kifejezetten erős volt a déli légmozgás, s  csapadék már csak szórványosan fordult elő a hét utolsó napján az erős szél már jelentősen rombolta hőérzetünket, ami amúgy sem volt “komfortos”.

Az előttünk álló hétfői napon egy frontrendszer éri el Békés, és Csongrád megye térségét, a vasárnap esti órákban tovább erősödik a légmozgás, egy-egy 60-65 km/h széllökéssel is számolnunk kell s óvatosan az utakon, a viharos széllökések vastagabb faágakat is leszakíthatnak, veszélyeztetve a közlekedőket, s akár villanyvezetékekben, háztetőkben is kárt tehetnek.

Enyhe hétfő reggelre ébredhetünk, és mindössze 10-12 fokig süllyednek a hőmérsékletek, de a hidegfront csapadékzónája csak a hétfő déli órákban éri el Békés, és Csongrád megye térségét, és délután egyre több helyen elered az eső, némileg mérséklődik az addigi erős déli légmozgás, de igen élénk marad és hétfőn is még igen enyhe napra számíthatunk 20 fok körül tetőznek a hőmérsékletek.

A melegedő tendencia keddig tart, majd már egy újabb jelentősebb csapadékzóna éri el Békés, Csongrád megye térségét, így a keddi napot sem ússzuk meg “szárazon”, a szél továbbra is élénk marad, s napsütés a hét második napján sem várható.

Szerdára a csapadékzóna elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, valamelyest tovább mérséklődik a légmozgás, jelentős lehűlés is várható, kedden még 20, szerdán csak 15 fok várható a délután folyamán.

Csütörtökre normalizálódik időjárásunk, kisebb záporok még akkor is előfordulnak majd, nappalonként 15 fokos maximumokkal számolhatunk a hét hátralévő részében, komoly melegedés a továbbiakban sem látszik körvonalazódni, de a hét második fele eseménymentesebb időjárást tartogat.

A frontérzékenyekre kemény napok várnak, és a szívbetegekre is, ezek a nagy változások megviselik igen erősen még az egészséges emberi szerveztet is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.