Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló szerda éjszaka folyamán teljesen kitisztult az égbolt Békés, és Csongrád megye térsége felett, a reggeli órákban fagypont körüli értékekre ébredhettünk, újabb változás várható, egy hidegfront közeleg, lássuk a folytatást!

Az idei tél eddig is igen mozgalmas időjárást hozott, hóból sem volt hiány, és a mínuszok sem maradtak el, az előttünk álló csütörtöki napon a déli légmozgás segítségével átmenetileg enyhébb levegő áramlik Békés, és Csongrád megye térségébe, a napsütésé lesz a főszerep, de felhőátvonulások is várhatóak.

A mai napon említésre méltó csapadéktól nem kell tartanunk, a felmelegedés a mai napon tetőzik, akár 9 fokot is mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban, élénk marad a légmozgás, mely kissé rombolhatja a hőérzetünket.

Sajnos az enyhe időjárásnak hamar vége is szakad, már a csütörtök esti órákhoz közeledve északnyugat felől erős felhősödés kezdődik, egy erős hidegfront érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, az éjféli órákhoz közeledve pedig először Csongrád, majd Békés megye tájain elered az eső.

Időjárásunk csapadékos jellege átnyúlik pénteki napunkra is, a déli légmozgás fokozatosan már északiba módosul, és jelentős lehűlés veszi kezdetét, így például míg csütörtök még 9, addig szombati napon már csak 2 fok várható a délutáni órákban, vasárnaptól már nappal is fagypont alatt maradnak a maximum hőmérsékletek.

A hidegfront, és csapadékzónája a péntek éjféli órákhoz közeledve elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, mérséklődik a légmozgás, eme két tényező kedvez az éjszakai lehűlésnek, így nem meglepő az, hogy a szombati naptól visszatérnek az éjszakai fagyok.

Szombat este újabb csapadékzóna érkezik, és Békés, valamint Csongrád megye szerte havazás várható. Az előttünk álló napokban folytatódik a fokozatos lehűlés, kedden pedig komolyabb havazás is érkezhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.