Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló nyugodtabb napoknak búcsút mondhatunk, már ami az időjárást illeti, egy igen erős hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye térsége felé, mozgalmas időjárásra számíthatunk, lássuk is a folytatást.

A szombat éjszakai órákban a számításoknak megfelelően bőven fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, -3 fokot mutattak a hőmérők a vasárnap reggeli órákban, és az éjszaka folyamán foltokban sűrű ködmezők képződtek.

Az előttünk álló vasárnap első fele a napsütésről szól, majd a déli órákat követően már egyre intenzívebb felhősödés kezdődik északnyugat felől, és a légmozgás fokozatosan élénkülni kezd, nem véletlenül, mert a vasárnap éjszakai órákban egy hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe.

A mai napon akár 9 fokot is mérhetünk a délutáni órákban, de délután már inkább a felhők dominálnak, jelezvén, hogy jelentős változás közeleg.

A hidegfront csapadékzónája erős légmozgás kíséretében, hétfő hajnalban éri el Békés, Csongrád megye térségét, csapadékhullás kezdődik, ami jelentősnek ígérkezik, a hétfő hajnali óráktól kedd reggelig akár a 8-10 mm-t is elérheti a lehulló csapadék mennyisége, így hétfőn igen kellemetlen napra készülhetünk.

A hidegfront a kedd reggeli órákra már elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, és bizony nem lesz veszélytelen a kedd hajnal sem, sajnos kisebb területeken főleg talaj mentén, kanyarokban, erdősávoknál útlefagyások keletkezhetnek, amik veszélyt jelenthetnek a közlekedésre.

A keddi napunk sem kecsegtet sok jóval, erősen szeles, és felhős időjárással számolhatunk a hét második napján, azonban akkor már jelentős csapadékhullástól nem kell tartanunk.

Az erős légmozgás csak szerda este mérséklődik, csütörtök hajnalban Békés, és Csongrád megye szerte is sűrű ködmezők képződésével kell majd számolnunk, éjszakánként gyenge faggyal, nappalonként pedig 5 fokkal számolhatunk, így a tél még nem tér vissza, de melegünk sem lesz.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.