Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A hétvége ismét ízelítőt adott az előttünk álló kora nyárból, Békés, és Csongrád megye szerte 23 fok köré emelkedtek a hőmérsékletek, “rövid pólós” időjárásban lehetett részünk, azonban sajnos ennek vége van, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A front ugyan még Csehország térségében jár, de mozgása igen gyors, és hétfőn este megérkezik Békés, s Csongrád megye térségébe, azonban eme  frontnak inkább a lehűlésben mutatkozik meg majd ereje, ami jelentősen megviseli az emberi szervezetet.

A vasárnap éjszakai órákban még derült lesz az égbolt térségünk felett, azonban már az eddigi délnyugati légmozgást fokozatosan északnyugati váltja, ami a hidegfrontok esetében megszokott, és megkezdődik a hidegebb légtömegek beáramlása a Kárpát-medence, és ezzel együtt Békés, s Csongrád megye térségébe.

A hétfő reggeli órákban 4 fokra ébredhetünk, és a hétfő délelőtti órákban még a napsütésé a főszerep, de az idő közben beáramló hideg levegő megteszi hatását, így a szép időjárástól búcsút vehetünk, a hét első napján már csak 16 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek.

A hétfő délutáni órákban már egyre inkább a felhőátvonulásoké a főszerep, amik a hidegfront közeledtét hivatottak jelezni.

A hétfő esti órákhoz közeledve áthalad a hidegfront Békés, s Csongrád megye térsége felett, a légmozgás érezhetően megélénkül, kisebb területeken megerősödik, jelentős csapadékkal ezúttal se számolhatunk, mindössze szórványos csapadék fordulhat elő, mely kisebb területeket érinthet majd.

Összességében bizony igen jelentős hőmérséklet-csökkenéssel számolhatunk, míg vasárnap még akár 23 fokot is mérhettünk, kedden már csak 11 fokot mutatnak a hőmérők a legmelegebb délutáni óráékban.

A kertészkedők, mezőgazdászok “rémálma” is megérkezik, és kedden ugyan még nem, de szerdától már sajnos visszatérnek a éjszaki fagyok is, amik a növényvilágban már jelentős kárt tehetnek.

Szerdától már egy anticiklon helyeződik helyeződik fölénk, amely kissé eseménytelen időjárást tartogat Békés, és Csongrád megye lakói számára, jelentős felmelegedés a jövő héten nem várható, sőt, péntektől újabb, további lehűlés veszi kezdetét, a tél nem adja könnyen magát.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.