Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló napok bizony kemény időjárási eseményeket hoztak, Békés, Csongrád megye tájain is, egy zivatarlánc haladt át vasárnap éjszaka, melybe szupercella is beágyazódott, s a folytatás sem ígér sok jót, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Hétfő éjszaka egy újabb jelentős csapadékgóc vonult át elsősorban Békés megye térsége felett, és közel 10 mm esővel lettünk gazdagabbak, kicsit kezd ez sok lenni, és hiszen az elmúlt 5 hétben több mint 100 mm csapadék hullott Békés, és Csongrád megye térségében.

Időjárásunk nem pihen, a keddi napon már érezhetően megélénkül a délnyugati légmozgás, a vasárnap jellemző 29 fokhoz képest kedden már csak 23 fok várható a legmelegebb órákban, s az élénk légmozgás miatt hőérzetünk 20 fok körül alakul majd, minden idők egyik legszeszélyesebb tavaszát élhetjük meg, s nem hiába május van, ilyenkor az eső is aranyat érne, ha nem érne a víz bokáig.

A keddi napon a délelőtti órákban még a napsütés dominál majd, azonban a délutáni, esti órákban már újabb záporok, kisebb eséllyel zivatarok érkeznek Békés, s Csongrád megye térségébe, a csapadékgócok kisebb területeket érintenek majd, ennek ellenére sajnos lehetnek közöttük hevesebbek is akár.

Szerdán érkezik az erős hidegfront Békés és Csongrád megye térségébe, ismét alaposan felforgatja majd időjárásunk átmenetileg nyugodtabb jellegét, s a szerdai napon bizony jó eséllyel a vasárnap éjszakaihoz hasonló, hevesebb zivatarok is érkeznek, melyeket felhőszakadás, heves dörgés, villámlás, és viharos szél is kísérhet majd, kisebb körzetekben jégeső sem kizárt a szerda délutáni órákban.

Csütörtökre a front elhagyja Békés, s Csongrád megye térségét, de ismét labilisabb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, így folytatódik a csapadékos időjárás, szeles napok állnak előttünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.