Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Időjárásunk nagy változás előtt áll, erős hőhullám tartja uralma alatt Békés, és Csongrád megye tájait is, azonban egy igen erős hidegfront közeleg, és időjárásunk nyugalmának is vége szakad, és lássuk is, hogy  mire számíthatunk a folytatásban.

Igen, a folytatásban, mely nem túl biztató, s hiszen a szombati napon 37 fokon tetőztek a hőmérsékletek, így az idei év legforróbb napján vagyunk túl, sajnos a légmozgás is mérsékelt maradt, s így az se enyhített “szenvedéseinken”, rendkívül erős volt az UV sugárzás.

Európában nem ilyen egyértelmű a helyzet, Romániában igen aktív a légkör, s valamint a hidegfront már Csehországban okoz igen heves zivatarokat, amik vasárnap este már Békés, és Csongrád megye térségébe is megérkeznek.

Az előttünk álló éjszaka igen meleg lesz, mindössze 20-21 fokig süllyednek a hőmérsékletek, sajnos sokak számára így nyugtalan lehet az alvás, s akár így ingerlékenység léphet fel, valamint a frontérzékenyekre is kellemetlen órák várnak.

Vasárnap a délelőtti órákban még a napsütés dominál majd, és a déli óráktól gomolyfelhőképződés veszi kezdetét, ami a délutáni órákra már igen intenzívvé válik, 36 fok várható a hét utolsó napján, és a lehűlés csak hétfőn érkezik.

Fontos kiemelni, hogy vasárnap este, s a hétfői napon igen heves zivatarok érkezésére van kilátás, sajnos több zivatargócot viharos kifutószél, és jégeső kísérhet, megélénkül, zivatarok környezetében pedig akár viharossá fokozódik a légmozgás, mindez pillanatok alatt bekövetkezhet, óvatosan a közlekedéssel, mert az erős széllökések fákat dönthetnek ki, villanyvezetékekben tehetnek kárt.

A hétfői napra már mérséklődik a kánikula, és a hét első napján már csak 30 fok várható, sajnos azonban további erős zivatarok érkeznek hétfőn, és kedden is, helyenként akár a 20 mm-t is elérheti a lehulló eső mennyisége, lokálisan, kisebb területeken akár 30 mm is előfordulhat.

Újabb hőhullám érkezése egyenlőre nem látszik körvonalazódni, igen változékony napok várnak Békés, s Csongrád megye lakóira.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.