Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Minden jel arra mutat, hogy vége a hőség uralmának, s ami már kezdett elviselhetetlenné válni, és bizony Békés, és Csongrád megye szerte 37 fokon tetőztek a hőmérsékletek, azonban hidegfront érkezik, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A Tiszántúl északi tájait már elérte a hidegfront csapadékzónája, amiben nem sok köszönet volt, s sajnos a viharok jelentős pusztítást végeztek elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, villanyoszlopokat, s fákat döntött ki a viharossá fokozódó légmozgás.

Várható volt, hogy a hideg-meleg légrétegek ütközetének sajnos ez lesz a vége, s az eddigi délkeleti szelet már mindenütt északnyugati váltotta, s a viharok által érintett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei részeken pillanatok alatt több mint 10 fokot zuhantak a hőmérsékletek, az eddigi bejelentések alapján Mátészalka térségében óriási a kár.

Az erős zivatarcellák az esti órákban elsősorban Békés megyét érinthetik, és annak is a középső, és északi tájait, bizony igen jó esély van egy-egy viharos zivatargócra, felhőszakadás, kisebb körzetekben jégeső se kizárt, egy-egy zivatarhoz viharos kifutószél is társulhat, óvatosan  a közlekedéssel Békés megye útjain, s főleg az esti órákban.

Ami jó hír, hogy a front viharos gyorsasággal átrobog Békés, és Csongrád megye tájain, és péntektől már kellemes 27 fokos napi maximumokkal számolhatunk, tehát igen jelentős lehűlést okoz az érkező front, s így végre a kánikula enged szorításából, végre fellélegezhetünk.

A hét további részében sok napsütés várható, a pénteki napon élénk lesz a légmozgás, ami szintén enyhít a kánikula utáni “sokkon”, a pénteken még erős északkeleti légmozgás szombatra már mérséklődik.

Szombaton újabb felmelegedés veszi kezdetét, azonban hőhullámtól nem kell tartanunk, hétvégén 31-33 fok várható a délutáni órákban, ami azért még elviselhető.

Kedden újabb hidegfront érkezése látszik körvonalazódni, a felmelegedés is megtorpan Békés, Csongrád megye szerte, a keddi napon újabb, heves zivatarok érkezésére van kilátás, további akár jelentős esővel, s ami inkább lokálisan, kisebb területeket érinthet majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.