Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

Hosszú, eseménytelen időjárás áll mögöttünk, Békés s Csongrád megye időjárását már hosszú napok óta egy nagy kiterjedésű anticiklon határozta meg azonban egy igen erős hidegfront éri el térségünket, lássuk is, hogy mi várható a folytatásban.

Csütörtökön a déli órákban még 18-19 fok köré emelkednek a hőmérsékletek, azonban a déli órákat követően egyre inkább megerősödik a délnyugati légmozgás, a hidegfront pedig az késő délutáni, esti órákban éri el Békés, és Csongrád megye tájait.

A front érkeztével bizony számítani kell egy-egy viharos széllökésre is, ezért óvatosan a közlekedéssel, a nagyobb széllökések vastagabb ágakat is leszaggathatnak, ami sajnos a közlekedőkre is veszélyt jelenthet.

A front csapadékzónája csak az esti, és éjszakai órákban érkezik, azonban jelentős eső nem várható, a lehulló csapadék mennyisége  péntek estig 3-5 mm-re tehető.

Az éjszakai órákban a kezdetben igen erős délnyugati szél északnyugatiba módosul, és ereje fokozatosan mérséklődik majd.

A hidegfront erős lehűlést is hoz magával, így pénteken már csak 14 fok körül tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, és ez így 5 fokot meghaladó jelentős lehűlést jelent.

Ügyeljünk a megfelelő vitaminpótlásra, és a réteges öltözködésre, s mert ez az időjárás nagyon kedves a meghűléses megbetegedések kialakulásának.

Sajnos az októberi hónap eddigi időjárása továbbra is igen csapadékszegény időjárást eredményezett, ez nem jó hír, hisz így is a mezőgazdaság fekete éveként könyvelhetjük el az ideit, ami sajnos további dráguláshoz vezet a boltokban, piacokon, s tápboltokban egyaránt.

A front péntek délutánra távozik Békés, és Csongrád megye térségéből, és továbbra is igen eseménytelen, reggelenként foltokban ködös, hideg időjárás vár ránk.

Hétvégén a napi maximumok 15 fok alatt maradnak, reggelenként gyenge fagy várható és ismét anticiklon alakítja majd időjárásunkat, a frontok, és ciklonok messze elkerülik térségünket az előttünk álló 4-5 napban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó.

0 Shares