Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Megérkezik az igazi ősz napokon belül Békés, és Csongrád megye térségébe, s igen erős lehűlés várható, vége a szép, késő nyári napoknak, az ősz nem kegyelmez, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Már vasárnap is igen hűvös hajnalra ébredhettünk, Békés, és Csongrád megye tájain is 10 fok köré, kissé az alá süllyedtek a hőmérsékletek, de ez még csak a kezdet a mai nap még, és hétfőn a délnyugati légmozgás melegebb légtömegeket szállít térségünkbe.

Élvezzük ki az idei nyár utolsó kellemes napjait, mert kedden már egy erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, mely már az igazi őszt is magával hozza, s az addigi déli, délnyugati légmozgás északnyugatiba, majd északkeletibe módosul.

A szélirányváltás segítségével észak felől jóval hidegebb légtömegek áramlanak keddtől Békés és Csongrád megye térségébe, így a hétfői 28 fok után kedden már csak 20 fokot mérhetünk, s hajnalonként akár 7 fokig süllyedhetnek a hőmérsékletek, a ködhajlam is erősödik, ami már a közlekedésben is fokozza majd a balesetveszélyt.

Szomorú hír, hogy a fronttal jelentősebb csapadék nem érkezik, s némi megszakítással de tovább folytatódik a közel 60 napja tartó aszály Békés s Csongrád megye térségében ami egyre nagyobb gondokat, és károkat okoz a mezőgazdaságban.

A jövő hét folyamán felmelegedés nem várható, tehát érkezik az igazi ősz, de csapadék nélkül, viszont az erős lehűlés Békés, s Csongrád megyében is bekövetkezik, és például az Északi-középhegység egyes részein fagypont köré süllyedhetnek a hőmérsékletek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.