Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront érkezik szerdán Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Sajnos nincs sok okunk, örömünk, időnk sem örülni, a mediterrán ciklon jelentős zivatarokkal, valamint viharokkal végigvonult Békés, és Csongrád megye térségén, már érkezik is egy erős hidegfront, s lássuk is hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A keddi napon a déli órákat követően élénkülő szél kíséretében a mediterrán ciklon csapadékzónája két hullámban érkezett, Békés megyében átlagosan 15, és Csongrád megyében átlagosan 12 mm esőt hagyva maga mögött, kisebb területeken jégeső, és felhőszakadás is előfordult, ott a 30 mm-t is meghaladta már a lehulló csapadék mennyisége.

A késő esti órákig még várható további zivatargócok képződése, s de éjszakára átmenetileg stabilizálódik a légkör, a szerda reggeli, délelőtti órákban kevés napsütés is várható, azonban ne örüljünk korán, s mert a szerda délutáni órákban erős hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, s ismét igen erős, intenzív zivatargócok érkezésével kell számolnunk, melyeket helyenként felhőszakadás nyomokban akár jégeső is kísérhet, egy-egy zivatargóc térségében a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat.

A percek alatt viharossá fokozódó szél veszélyt jelenthet a közlekedésre, nagyon óvatosan a közlekedéssel szerdán Békés, és Csongrád megye útjain, az erős szél akár fákat is kicsavarhat helyükből, és akár még a villanyvezetékekben is kárt okozhat.

Az érkező hidegfront hatására további lehűléssel kell számolnunk, csütörtökön már csak 20 fok várható, ami jelentős visszaesés a szombati 30 fokhoz képest, a frontérzékenyek előtt sajnos igen kellemetlen órák állnak.

A hétvégén már jelentősebb felmelegedés várható, de marad a légköri labilitás Békés, és Csongrád megye tájain, s így továbbra is számítani kell heves záporok, s zivatarok képződésével, s az elmúlt másfél hónap alatt közel 130 mm csapadék esett Békés, és Csongrád megye térségében, jóból is megárt bizony a sok.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.