Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Kijelenthetjük, hogy a vénasszonyok nyara végleg búcsúzik Békés, s Csongrád megye térségétől, élvezzük ki még a vasárnapot mert tartós, és jelentős időjárásváltozás közeleg, egy hidegfrontnak köszönhetően, s pillanatok alatt az ősz kellős közepén találjuk magunkat.

Pénteken még még 24, és szombaton már csak 22 fokon tetőztek a maximumok, és a szombat reggel már egyre kiterjedtebb ködmezők képződtek, nincs mese, érkezik az ősz, s a vénasszonyok nyara már nem tér vissza.

A légmozgás már délkeletibe módosult, tovább mérséklődött így Békés, Csongrád megye szerte fokozódik a ködhajlam, főleg vasárnap, és hétfő hajnalban kell sűrű ködmezőkre számítani, amik már bizony lakott területen belül is előfordulnak majd, óvatosan a közlekedéssel Békés, Csongrád megye útjain.

Erősödnek az éjszakai lehűlések is, vasárnap hajnalban már 6 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, s így az autósoknak egyre inkább javasolt a nyári gumikat lecserélni.

Hétfőn a markáns hidegfront eléri a Dunántúl térségét, ott csapadék is várható, Békés, Csongrád megye térégében csak kedd reggeltől számíthatunk csapadékhullással eső formájában, az addigi déli szelet már északkeleti váltja, ami meg is erősödik, tovább rombolja majd hőérzetünket, ami amúgy sem lesz valami komfortos, hiszen például kedden már csak 10-12 fokot mérhetünk majd.

Szerdára a front elhagyja Békés, és Csongrád megye térségét, mögötte hideg légtömegek érkeznek majd, így csütörtök hajnalban a talaj mentén már fagyhat, így pár nap alatt közel 15 fokos lehűlésről következik be, ami jelentősen megviselheti a szervezetet.

A folytatásban is marad a szeles, barátságtalan időjárás, s a jövő hét folyamán említésre méltó melegedés nyomai nem látszanak körvonalazódni, semmi kétség, érkezik az igazi ősz.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.