Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Élvezzük ki a szép időjárást míg lehet, ez a hétvége ajándék időjárásunktól, hiszen már 28 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, azonban erős hidegfront közeleg, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A mögöttünk álló szombati napon drasztikus felmelegedés következett be már Békés, és Csongrád megye térségében, a pénteki 20 fokhoz képest több helyen is 28 fokot mérhettünk, ez közel 10 fokos emelkedést jelent 24 órán belül, ami az emberi szervezet bizony igen rosszul visel, és a mai a napon végre a napütésé volt a főszerep, felhőátvonulások ugyan előfordultak, de csapadék nem hullott.

Vasárnap már igen enyhe, 12 fokos reggelre ébredhetünk, mérsékelt déli légmozgás társul majd hozzá, s ami további felmelegedést idéz elő, így a hét utolsó napján már 30 fokot is mérhetünk Békés, s Csongrád megye tájain, ami már nyáriasnak mondható, csapadék nem várható, továbbra is a napsütésé a főszerep.

Itt azonban “húzhatunk is egy vonalat”, mert hétfőn este erős hidegfront érkezik, és ami egy mediterrán ciklonnak köszönhető, abból válik le a hidegfront, és a hétfő esti óráktól igen heves zivatarokra, s kedden pedig már akár viharokra is számíthatunk Békés, és Csongrád megye térségében, és jelentős csapadék is érkezik, hétfő estétől szerda reggelig akár 20 mm eső is lehullhat Békés, és Csongrád megye tájain.

Felhőszakadás, sőt, jégeső is kialakulhat a keddi napon, kisebb körzetekben akár 25 mm eső is lehullhat, a viharos kifutószél esélye se elhanyagolandó időjárási tényező, óvatosan a keddi napon a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye tájain, lehűlés kezdődik, ismét bőven 25 fok alá süllyednek a hőmérsékletek.

A nyár sajnos továbbra sem akar érkezni, és fellángolások ugyan vannak, de tartósan meleg időszak nem látszik körvonalazódni az előttünk álló 5 napban Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.