Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Kánikulai napokat élhettek át Békés s Csongrád megye lakói, csütörtökön 35, pénteken 34 fokon tetőztek a hőmérsékletek, se szél sem, se csapadék nem zavarta meg a nyugodt időjárást, de azonban semmi nem tart örökké, így a zavartalan időjárás sem, lássuk, milyen időjárás várható  a folytatásban.

Már a péntek esti órákban érezhetően megélénkült az északi szél ennek köszönhetően szombatra 6 fokos lehűlés következett be, aminek azok örülhetnek akik nem szeretik a meleget, és ráadásul a most is élénk, északi szél tovább rontja hőérzetünket, a mai napon már csak 29 fok várható, a pénteki 34 fokhoz képest de az élénk légmozgás miatt hőérzetünk csak 26 fok körül alakul majd, sok napsütés várható.

Kivételesen nyugodt hétvége elé nézünk, Békés, és Csongrád megye szerte, szombaton, és vasárnap is 28 fok magasságában tetőznek a hőmérsékletek, és csapadék hétfőig még nem várható, de az élénk szél még vasárnap is erősen rontja majd hőérzetünket.

Hétfőn átmenetileg a déli légmozgás élénkül meg, s így egy nap erejéig visszatér a kánikula, és a hét első napján ismét bőven 30 fok felett tetőznek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében.

Az erős hidegfront a hétfő éjszakai órákban éri el tájainkat, és bizony hétfőn éjszaka akár heves zivatarok is kialakulhatnak Békés, és Csongrád megye térségében, intenzív felhőszakadás, és jégeső is előfordulhat valamint viharos kifutószéllel is számolnunk kell kisebb körzetekben a keddi, és szerdai napon, valamint erős, közel 6 fokos lehűlésre is.

Így hétfőn akár 34 fok is lehet, de kedden már csak 26 fok környékén tetőznek a hőmérsékletek s ez még az egészséges emberi szervezett is alaposan megviselheti.

A csapadék már nagyon nem hiányozna mert már az elmúlt 5 hétben közel 300 mm eső hullott Békés, és Csongrád megye térségében, ami közel 8 havi csapadékösszegnek felel meg, az elmúlt 10 év leghűvösebb nyarát éljük, még komolyabb hőhullám sem volt Békés, s Csongrád megye térségében, de ez elmondható hazánk teljes területéről.

Összegezve hétfőn erős hidegfront érkezik, komoly lehűléssel, heves zivatarokkal, amiket heves villámlás és intenzív felhőszakadás kísérhet kisebb körzetekben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.