Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

A hétvégére semmi panaszunk nem lehet, Békés, és Csongrád megye szerte ugyan a felhők domináltak, s azonban jelentős, vagy említésre méltó csapadék sem hullott. Vasárnap már a napsütésé a főszerep, s de az előttünk álló héten erős hidegfront érkezik.Az évszakhoz képest enyhe, 12 fokos vasárnap reggelre ébredhettünk, valamint napsütésre, s szombaton ez még “hiánycikk” volt, felhőátvonulások ugyan előfordulnak majd, de csapadék, vagy jelentős szél nem várható, azonban vasárnap éjszaka már megélénkül kissé a déli légmozgás, melynek köszönhetően kissé nyáriasra fordul Békés, és Csongrád megye időjárása, ha átmenetileg is.

Vasárnap 24, hétfőn már akár 26 fokot is mérhetünk, az éjszakák is enyhék lesznek, s csak hőérzetünket kissé rombolni fogja majd a hétfőn már élénk légmozgás.

Szerdáig felhős-napos időszakok váltakoznak majd, azonban a hét közepén erős hidegfront érkezik, ami helyenként jelentős csapadékot is hoz magával, s a csapadékzóna érkezése a jelenlegi számítások szerint szerda éjszaka érkezik meg, erős lehűléssel, kedden még 25, szerdán már csak 17 fokot mérhetünk majd.

Az addigi déli légmozgás a frontnak köszönhetően északnyugatiba módosul, s segítve ezzel is a hidegebb légtömegek beáramlását Békés, és Csongrád megye térségébe.

Csütörtökön erősen szeles, csapadékos időjárás várható, helyenként a lehulló csapadék mennyisége akár a 10 mm-t is elérheti, sőt kisebb körzetekben meg is haladhatja azt.

A font csütörtök este elhagyja térségünket, Békés, és Csongrád megye szerte mérséklődik a légmozgás, s az égbolt is lassan tisztulni kezd, így péntek reggelre erős éjszakai lehűlés várható, és kisebb körzetekben akár 2 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek a péntek hajnali órákra.Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.