Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Az ünnepünket sem kímélte a kánikula, Békés, Csongrád megye szerte 35 fok felett tetőztek a maximum hőmérsékletek, a légmozgás szinte észrevétlen maradt nemzeti ünnepünkön, azonban erős hidegfront közeleg, lássuk, mi várható a folytatásban!

Az borítékolható volt, hogy ilyen tartós kánikulát csak valami nagyon erős front, vagy ciklon érkezése söpörhet ki a Kárpát-medencéből, és ezzel együtt Békés, és Csongrád megye térségéből, nem is kell már sokat várnunk pénteken érkezik a felfrissülés.

A keddi, valamint szerdai napunk még a sok, de már nem zavartalan napsütésről szól majd, szerdától délutánonként mér egyre intenzívebbé válik a gomolyfelhőképződés, és csütörtöktől nő a légköri labilitás, ezzel együtt a csapadékhajlam is, jól jelezvén, hogy drasztikus időjárásváltozás következik.

Igen, nem túlzás azt állítani, hogy drasztikus, hiszen míg kedden, és szerdán 34-35, addig szombaton már csak 23 fok várható, rövid idő alatt 10-12 fokos hőmérséklet csökkenéssel számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében.

A frontrendszer több hullámban éri el térségünket, a második hullám jövő hét hétfőn érkezik, a front útját heves zivatarok jelzik majd, felhőszakadások, és jégeső is előfordulhat, viharos kifutószél társulhat a viharokhoz, aki a nyaralást a most következő hétvégére tervezte, nagyon rosszul járt.

Az érkező lehűlés tartósnak tűnik, a kánikula visszatérésétől augusztus végéig nem kell tartanunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez