Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront vet véget a hőségnek Békés, és Csongrád megyében is!

- Hirdetés
0 Shares

A hosszú kánikula után átvonult ugyan egy hidegfront Békés, és Csongrád megye térsége felett, azonban tartósabb lehűlést nem hozott, már most a kedd déli órákhoz közeledve 32 fokot mutatnak a hőmérők és a mai napon bizony 35 fok felett tetőznek a hőmérsékletek, lássuk is a folytatást.

Azt a folytatást ami nem túl biztató, hiszen szerdán tetőzik a kánikula, így a holnapi napon akár a 38-39 fokot is elérhetjük, ami rendkívül megterheli még az egészséges emberi szervezetet is, kedden, s szerdán, nagyon ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra, és valamint lehetőleg csak minimális időt töltsük kint a napon, hiszen extrém erős lesz az UV sugárzás, így akár 15 perc alatt is csúnyán leéghetünk.

Szerda este nagyot fordul időjárásunk, egy markáns hidegfront éri el térségünket, és csütörtökön nagyon komoly zivatarok, és akár viharok érhetik el Békés, és Csongrád megye térségét.

Ennek köszönhetően 4-5 fokot visszaesnek a hőmérsékletek is, és bizony a hevesebb cellákat sajnos akár viharos kifutószél, és akár nagyobb méretű jég is kísérheti, és ez igaz lesz a pénteki napra is.

Ezért csütörtökön, és pénteken nagyon óvatosan a közlekedéssel, a hevesebb zivatarok esetében akár 90 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak, melyek fákat dönthetnek ki, épületeket rongálhatnak meg, és villanyvezetékekben is kárt tehetnek, így aki teheti ezeken a napokon ne parkoljon fák alá.

Pénteken egy újabb hidegfront érkezése látszik körvonalazódni, így a hétvégén is igen heves zivatarokkal és viharokkal számolhatunk, lokálisan, kisebb körzetekben rövid idő alatt extrém mennyiségű csapadék hullhat, az biztos, hogy ez nem a nyaralók hétvégéje lesz, és a hőségtől is jó időre elbúcsúzhatunk, s mert ugyan szerdán még megközelítjük a 40 fokot, de pénteken már csak 30 fokos maximumok várhatóak.

A frontérzékenyekre kemény napok várnak, az allergiások viszont fellélegezhetnek.

Összegezve szeszélyes, és igen veszélyes napok állnak előttünk, vigyázzunk magunkra, és egymásra.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó

0 Shares