Friss időjárásjelentés

Erős hidegfront vet véget a hőségnek Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés
0 Shares

Elmondhatjuk, hogy az elmúlt 10 év legforróbb nyarán vagyunk túl, szinte egymást érték a hőhullámok Békés, és Csongrád megye szerte, de valahogy Békés megyét az utóbbi hónapokban soha nem érték el a bőséges csapadékot okozó zivatarok, lássuk is, mi várható a folytatásban.

Aki jól megfigyelhette, az igazi, komoly mediterrán ciklonok messze elkerülik Békés, s Csongrád megye térségét, csak frontok vonultak át térségünkön, azok is inkább viharos széllel, kisebb körzetekben jégeső kíséretében érkeztek, így nem csoda, hogy óriási bajban van a mezőgazdaság, s a lakosság is, mert Békés megye lenne tulajdonképpen az ország éléskamrája, annyira kevés csapadék hullott az elmúlt hetekben sőt hónapokban, hogy már lassan a gaz se nő, így az egész országban igen komoly drágulások várhatóak és az idei napraforgó, kukoricatermésnek is búcsút mondhatunk.

Még vasárnap, és hétfőn is 36 fok felett tetőznek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, s így a térségünket sújtó aszály tovább fokozódik.

Hétfőn délután érkezik a Dunántúl térségébe egy markáns hidegfront, s így az ott élők már ma hevesebb zivatarokra számíthatnak, Békés, és Csongrád megyében még marad a hőség, és csak elvétve alakulhat ki zápor, és zivatar térségünkben.

A front Békés, és Csongrád megyét csak kedden éri el és így akkor már itt is lokálisan kisebb körzetekben heves zivatarokkal számolhatunk, egyes cellákat viharos szélerősödés, intenzív villámlás kísérhet, jégeső is előfordulhat kisebb körzetekben, s ezért a keddi, valamint a szerdai napon aki teheti, ne parkoljon fák és óvatosan a közlekedéssel, mert zivatarok környezetében akár 80 km/h-t meghaladó széllökésekkel is számolni kell.

Ekkora széllökések fákat dönthetnek ki, épületekben tehetnek kárt, és erre a legnagyobb esély kedden, és főleg szerdán lesz, addigra pedig megérkezik a lehűlés is térségünkbe.

Összegezve a mai napon még csak elvétve de hétfőn estétől már több helyen is heves zivatarok alakulnak ki Békés és Csongrád megye térségében az igazi változást egy szerdán érkező hidegfront hozza majd meg ami már komolyabb lehűlést, és csapadékot hoz térségünkbe, s sajnos szerdán is igen jó esély van sajnos kifejezetten erős, viharos zivatargócok kialakulására Békés, és Csongrád megye térségében.

Vigyázzunk magunkra, és egymásra, mert mindenkit hazavárnak, a jövő héten újabb hőhullám jelei nem látszanak körvonalazódni, így a hőségtől jó ideig elbúcsúzhatunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó

6 hónapos időjárás előrejelző naptáram már rendelhet, ami rendkívül reprezentatív, megbízható, és így akár ajándéknak is kiváló.

Aki szeretne ilyen naptárt rendelni, ezen az email címen jelezheti igényét: gubarandras34@gmail.com, s megtalálható vagyok a facebookon is, és ott rákerestek a nevemre ( Gubár András), és oda is írhattok, ha 6 hónapos előrejelző naptárt szeretnétek rendelni, amiben leírom, hogy az elmúlt három évben miért is változott így meg hazánk időjárása, a naptár, és a tájékoztató ára 2800 forint.

0 Shares