Friss időjárásjelentés

Erős lehűlés érkezik Békés és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló szerdai nap a sok napsütésről, és az élénk északnyugati szélről szólt, így a túlnyomóan napos időjárás ellenére 5 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségében, lássuk, mi várható a folytatásban?

A szerda esti órákhoz közeledve mérséklődött az északnyugati légmozgás, iránya egye inkább északiba módosul, és fagyos légtömegek áramlanak a Kárpát-medence térségébe, ez alól Békés, Csongrád megye sem lesz kivétel, bizony igen fagyos reggel várja a csütörtök reggel utcára lépőket.

A mérsékelt légmozgásnak,  és a fokozatosan tisztuló égboltnak köszönhetően egekbe szökik a párásság, így pára, és sűrűbb ködmezők képződésével is számolni kell Békés, és Csongrád megye térségében, erős éjszakai lehűléssel számolhatunk, a reggeli órákra akár -5 fok köré is süllyedhetnek a hőmérsékletek.

Csütörtökön a napsütésé a főszerep, csapadékkal, és említésre méltó légmozgással nem kell számolnunk, ennek ellenére mindössze 3 fokon tetőznek majd a napi maximum értékek.

Péntek hajnalban fokozatosan ismét délibe módosul a légmozgás, a hétvége az ilyenkor  megszokottnál enyhébbnek ígérkezik, és szombaton kisebb csapadék is érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, a halmazállapotot tekintve a bekövetkező melegedés hatására eső várható, a hétvége első napján.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.