Friss időjárásjelentés

Erős lehűlés közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Lassan az áprilisba lépünk, és még a tél mindig nem akar távozni Békés s Csongrád megyéből, sajnos egy hidegfront érkezik vasárnap este így a kellemes s az enyhe időjárásnak, valamint a napsütésnek is búcsút inthetünk, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A mögöttünk álló napokban napról-napra melegedő időjárásban lehetett részünk, és eltűntek az éjszakai fagyok, a napsütésé volt a főszerep, pénteken 20, szombaton 21 fokon tetőztek a hőmérsékletek, a szél se élénkült, vagy erősödött meg jelentősen, csapadék sem hullott.

A vasárnap még a napsütés jegyében telik s azonban a késő esti órákban már felhősödés kezdődik, és egy hidegfront érkezik hazánk térségébe, ami Békés, és Csongrád megye időjárására is jelentős hatással lesz, erős lehűlés következik be egy napon belül, vasárnap még 17, hétfőn már csak 7 fok várható.

Megélénkül, kisebb körzetekben megerősödik az északnyugati, majd északkeleti légmozgás.

Így sajnos 10 fokos lehűlés következik be, ami már komoly károkat okoz a kertekben, gyümölcsösökben s a front távozása után, ami egyébként kevés 2-3 mm csapadékot hoz majd visszatérnek az éjszakai fagyok és szerdán, csütörtökön akár -4 fokig süllyedhetnek a hajnali hőmérsékletek Békés, Csongrád megyében.

Ez a komoly változás az emberekre, és gyümölcsösökre is komoly hatással lesz s így újabb gyümölcsfákat veszélyeztethet a fagy, de az emberi szervezetre is nagyon megterhelő ez az időjárás.

Jelentősebb felmelegedés csak jövő hét péntekről kezdődhet, azonban addig hűvös, szeles, éjszakánként fagyos időjárásra számíthatunk keddtől Békés, és Csongrád megyében, a -3, -4 fok pedig nagyon komoly károkat okozhat majd kertekben, gyümölcsösökben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.