Friss időjárásjelentés

Erős lehűlés vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Ha lassan is, de biztosan, stabilizálódni látszik a légköri helyzet Békés, s Csongrád megye térségében, de azonban örömünk nem lesz felhőtlen, a szombat éjszakai órákban fagyosabb légtömegek áramlanak már tájainkra, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A szombati napon kellemes időjárásban lehetett részünk, kissé élénk szél és 14 fok jellemezte napunkat, s azonban a szombat éjszakai órákban az északnyugati szél északkeletibe módosul,  a légmozgás jelentősen megerősödik, akár 50 km/h-t meghaladó széllökésekkel is számolniuk kell a korán útnak indulóknak.

A vasárnap reggeli órákra kissé fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek de az erős szél miatt hőérzetünk -3 fok körül lakul majd, és hőmérsékleti szempontból kellemetlen lesz a hét utolsó napja csak 8 fok fokon tetőznek a hőmérsékletek, és a délelőtti órákban marad még az igen erős légmozgás is, sok napsütéssel is számolhatunk, de az erős szél továbbra is rombolja majd hőérzetünket.

Vasárnap estére mérséklődik a légmozgás, hétfő hajnalra ismét fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek ami sajnos nem kedvez a növényeknek, lassú, de tartós felmelegedés kezdődik a hét elején, s csütörtökön már akár ismét 15 fok feletti napi maximumokat mérhetünk Békés, és Csongrád megye térségében.

A hosszútávú kilátások nem valami jók, jövő hét végén viharos szélbetöréssel a tél is visszaköszönhet, és ilyen szeszélyes télben az elmúlt 10 évben bizonyosan nem volt részünk és hogy csapadék társul-e majd a március végi télies időjáráshoz, egyenlőre még nem lehet bizonyosan kijelenteni, de van rá esély.

Addig is a vasárnapot leszámítva fokozatos felmelegedés, mérsékelt légmozgás várható Békés s Csongrád megye térségében, és az előttünk álló 2 napban a reggeli órákban fagy is várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.