Friss időjárásjelentés

Erős lehűlés vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A vénasszonyok nyara sem tarthat örökké, és bizony az elmúlt napokban sorra dőltek meg az évszázados melegrekordok Békés, és Csongrád megye szerte, de igen komoly változás közeleg, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Hazánk, és ezzel együtt Békés, és Csongrád megye időjárását egy anticiklon alakítja s mely sajnos hosszú ideig gátolta a frontok, s ciklonok érkezését, ezzel igen komoly aszályt okozva, s amelyet mi is megérzünk majd a boltok polcain, így amit a tüzelővel megtakarítottuk, könnyen lehet hogy a boltokban hagyjuk.

Az előttünk álló napokban gyengül az anticiklon, lassú, fokozatos lehűlés kezdődik, s az eddigi igen stabil déli légmozgást északi, majd északkeleti váltja így a meleg légtömegek utánpótlása megszűnik.

A csütörtök délelőtt még élénk légmozgás délutánra mérséklődött, és így kedvező feltételek alakultak ki a pára, és ködmezők képződéséhez, óvatosan a közlekedéssel Békés s Csongrád megye útjain, kanyarokban s erdősávok mentén foltokban kifejezetten sűrű ködmezők képződhetnek, a vadveszélyre is érdemes már ügyelni.

Péntek reggelre kissé 10 fok alá süllyednek a hőmérsékletek, igazi, őszies reggel vár ránk.

Hétvégén még kitart a napsütésben gazdag, reggelenként ködös időjárás, nappalonként 24 fok várható, s a komoly változás hétfőn este következhet be ekkor az eddigieknél 15 fokkal hidegebb légtömegek fognak érkezni Békés, és Csongrád megye térségébe, tehát igen drasztikus lehűlés várható.

Kedd este jelentősen megerősödik az északi légmozgás, igen erős hidegfront érkezik, és akár jelentősebb eső érkezhet szerdán Békés, Csongrád megyébe, és a mostani 26 fokhoz képest jövő hét szerdán már csak 10-12 fokon tetőznek a napi maximum értékek, a front csütörtökre elhagyja térségünket, és mögötte még hidegebb légtömegek érkeznek, így jövő hét pénteken a reggeli órákban már faggyal kell számolnunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.