Friss időjárásjelentés

Erős lehűlés várható Békés, és Csongrád megye térségében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Sajnos a kora nyárias idő nem sokáig tartott, vasárnap 23 fok köré emelkedtek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, amire már rég volt példa így március közepén, semmi nem tart örökké, lássuk is, milyen időjárás várható a folytatásban.

Szombaton egy hidegfront robogott át Békés, és Csongrád megye térsége felett, így kellemetlen, s erősen szeles időjárásban lehetett része Békés, és Csongrád megye lakóinak, s a front elvonulást követően pedig vasárnapra élénk délnyugati szél kíséretében drasztikus felmelegedés következet be.

Vasárnap kicsi ízelítőt adott a korai nyár, ami így március közepén elég furcsán hangzik, hiszen Békés, s Csongrád megye szerte 22 fok környékén tetőztek a hőmérsékletek, de korai az öröm, erős lehűléssel kell számolnunk az előttünk álló napokban.

Az erős lehűlés okozója ezúttal ismét egy hidegfront lesz 48 óra leforgása alatt akár 10 fokot is eshetnek a napi maximum értékek, szerda hajnalban átmenetileg az éjszakai fagyok is visszatérnek Békés, Csongrád megye térségébe.

A hidegfront jelentős mennyiségű csapadékot nem hoz, a hétfő reggel még napsütéssel indul, majd már a déli órákhoz közeledve Békés, és Csongrád megye térségében is erősen megnövekszik a felhőzet, a hétfő esti, éjszakai órákban 2-4 mm eső érkezésével számolhatunk az eddigi élénk délnyugati légmozgás pedig északnyugatiba, majd északiba módosul a jövő hét első napján.

Kedden az eddiginél már jóval hidegebb légtömegek áramlanak Békés, s Csongrád megye térségégbe, és ennek köszönhetően a vasárnapi 23 fokhoz képest sajnos kedden már csak 12 fokot mérhetünk a nappali órákban, s mint említettem, szerdától még a gyenge éjszakai fagyok is visszaköszönnek, a front érkezése ellenére ezúttal a légmozgás jelentős megerősödésétől nem kell tartanunk.

Minden jel arra mutat, hogy az igazi tavaszra még várnunk kell.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.