Friss időjárásjelentés

Erős lehűlés várható Békés, és Csongrád megye térségében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Valahol azért sejthető volt, hogy korai a tavasz, és korai az öröm is, hidegfront közeleg Békés, s Csongrád megye térsége felé, az előttünk álló napok bizony nem a szép időjárásról szólnak majd, lássuk, mit is ígér a folytatás, és milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Az év ezen időszakához képest enyhe reggelre ébredhettünk, Békés, és Csongrád megye szerte 7 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, most mérsékelt délnyugati légmozgás, és zömében felhős időjárás jellemezi térségünket.

A vasárnap folyamán egy közelgő hidegfront miatt sok napsütésre nem számíthatunk, de erősödő szélre már annál inkább, melynek iránya jellemzően délnyugati lesz, a mai napon még 17 fok várható, azonban hőérzetünk a déli óráktól fokozatosan erősödő légmozgás miatt 12 fok körül alakul majd.

A frontérzékenyek igen kellemetlen napra számítsanak, erős hidegfronti hatás érvényesül.

Az érkező hidegfront jelenleg Németország, és Csehország térségében jelentős csapadékot okoz, azonban sajnos mire hazánkba érkezik, jelentősen legyengül, és csak szórványos, kisebb esők várhatóak Békés, és Csongrád megye térségében a vasárnap esti órákban.

A hidegfront érkezésekor az addigi igen élénk délnyugati légmozgást erős északnyugati váltja, és az esti, éjszakai órákban egy-egy 50 km/h-t meghaladó széllökéssel is számítani kell Békés, és Csongrád megye térségében, óvatosan a közlekedéssel a vasárnap éjszakai órákban.

Összességében területi átlagban 2-4 mm esővel számolhatunk, valamint erős lehűléssel, s míg vasárnap 17, addig hétfőn már csak 9-10 fokos napi maximum értékekkel számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében, így egy nap alatt közel 7 fokos hőmérsékletcsökkenés várható.

A front hétfőn elhagyja térségünket, azonban továbbra is a felhőké lesz a főszerep, és időjárásunk szeles jellege is megmarad, így a jövő hét első napján hőérzetünk bőven 10 alatt alakul majd, és a keddi naptól sajnos az éjszakai fagyok visszatérésével is számolnunk kell.

Összegezve igen kellemetlen, és szeles napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.