Friss időjárásjelentés

Erős lehűlés várható Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló keddi nap a változatosság jegyében zajlott, felhősebb, és napos időszakok váltogatták egymást, egy-egy futózápor is előfordult Békés, és Csongrád megye térségében. 8 fokon tetőztek a napi maximum értékek.

Az előttünk álló éjszaka folyamán az eddigi délnyugati légmozgást, ami egyébként a meleg légtömegek utánpótlását is biztosította északnyugati, majd északi szél váltja, ami meg is élénkül kissé, így a szerdai napon átmeneti, de viszonylag erős lehűlés következik be.

A szerda reggeli órákra 2 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, Békés, Csongrád megye tájain foltokban ködmezők képződhetnek, ez főleg lakott területen kívül lehet jellemző, és főleg szélvédett helyeken.

A hideg levegő beáramlásának köszönhetően a keddi 8 fokhoz képest szerdán már csak 5 fok környékén tetőznek a hőmérsékletek, az élénk északi légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk 3 fok körül mozog majd, így időjárás szempontjából kellemetlen napnak nézünk elébe, még a sok napsütés ellenére is.

Felhőátvonulások lesznek ugyan, de csapadék nem várható szerdán Békés, és Csongrád megye tájain.

A szerda éjszakai órákban tovább folytatódik a hideg levegő beáramlása a Kárpát-medence térségébe, és Békés, valamint Csongrád megye sem marad ki a “szórásból”, csütörtök hajnalban már akár -4 fokig is süllyedhetnek a hőmérsékletek, és a csütörtöki nap hőmérsékleti szempontból téliesnek ígérkezik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.