Mezőgazdaság

Erős magyar támogatással fejlődik a vietnámi baromfitenyésztés

- Hirdetés
0 SharesAgrárpiac

2018. július 09., hétfő • 10:09 Erős magyar támogatással fejlődik a vietnámi baromfitenyésztés

-- Hirdetés

A 12,5 millió eurós beruházás több mint felét a magyar gép- és technológiagyártók biztosítják.

A magyar Mastergood Kft. és helyi partnere befektetésével épülhet meg Vietnámban egy baromfitenyésztési üzem. A közös magyar-vietnámi vállalat formájában létrejövő tenyésztési és keltetési létesítmény új mérföldköve a két ország mezőgazdasági együttműködésének.

2
Dinamikusan bővült a külkereskedelmi forgalom a mezőgazdasági termékek területén Ázsiában az elmúlt években – fotó: AM

A megépülő komplexum várható bekerülési értéke 12,5 millió euró lesz, aminek 60 százalékát a magyar gép- és technológiagyártók fogják biztosítani.

Magyarország számára az ázsiai piac komoly erőforrást jelent, ezért alakítunk ki szoros agrárdiplomáciai kapcsolatokat Vietnámmal – mondta Nagy István agrárminiszter Vietnámban az üzem ünnepélyes alapkőletételén.

Nagy István hivatalos vietnámi útja során egyeztetést folytatott Nguyen Xuan Cuong mezőgazdasági miniszterrel, akivel többek között agrárgazdasági, állat- és növényegészségügyi, erdészeti, valamint élelmiszerbiztonsági kérdésekről tárgyaltak. A két miniszter megállapodott abban, hogy

további lehetőségek nyílhatnak a magyar cégek számára Vietnámban az erdészet és a sertésszektor területén.

A közel 100 milliós ázsiai országban a korábbi évtizedekben sikeres együttműködés volt a baromfiágazatban. A mostani látogatással a magyar hivatalos és vállalati szféra számára is új lehetőségek nyílnak meg az ASEAN országok piaca felé.

agrotrend.hu / Agrárminisztérium

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez