Friss időjárásjelentés

Erős zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Továbbra is trópusi eredetű, és nagy nedvességtartalmú légtömegek alakítják Békés, és Csongrád megye időjárását, s ami igen megterhelő az emberi szervezet számára, a szerda sem lesz eseménymentes, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A keddi napon a Szerb-Magyar határ mentén alakult ki egy hevesebb cella, s ami Orosháza, és Vásárhely környékét érintette, helyenként 10 mm-t meghaladó csapadék hullott, zivatar idején megerősödött a szél, jégeső ezúttal nem hullott, kedden 30 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek.

A mai naptól, szerdától további lassú, fokozatos felmelegedéssel számolhatunk Békés, s Csongrád megye tájain, 32 fokon tetőznek a hőmérsékletek, légmozgás hiányában igen fülledt, kellemetlen időjárásra kell számítanunk, a fülledt, s páradús időjárás kedvez a zivatarok képződésének, melyek között hevesebbek is szép számmal előfordulhatnak.

A szerdai napon főleg a délutáni, kora esti órákban érkezhetnek hevesebb zivatarok, amik ismét lokálisan kisebb területeken tevékenykednek majd, ami nem is baj, a jelenlegi légköri helyzetben könnyen jégeső, s viharos szél kísérheti az érkező cellák útját, de helyi zivatarképződésre is jó esély van.

Óvatosan zivatarok idején a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain, a légmozgás pillanatok alatt megerősödhet, sőt, viharossá fokozódhat, a viharos széllökések pedig akár fákban, villanyvezetékekben is kárt tehetnek, és veszélyt jelenthetnek a közlekedőkre.

Sajnos a hét további részében sem nyugszik időjárásunk, s marad a változékony, labilis légkör térségünk felett, így az előttünk álló napokban is heves zivatarok érkezésével kell számolni Békés, Csongrád megye térségében, a nappal is magas páratartalom mellé 33 fok társul, így kellemetlen napok állnak előttünk, és jelentős légmozgás sem várható, ami némileg enyhítené a páradús, mondhatni trópusi hőséget.

Hétvégén hidegfront érkezése látszik körvonalazódni, ami szintén hevesebb zivatarokkal érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.