Friss időjárásjelentés

Erős zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
465 Shares

Eddig tartott időjárásunk nyugodt, nyárias jellege s megérkezett a front, már Csongrád megyében jár, de az esti órákban Békés megyébe is megérkezik, és bizony erős zivatarokra számíthatunk, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló napok a kánikula, és a sok napsütés jegyében teltek, de sajnos csak átmeneti volt, mert csak néhány napig tartott s ezúttal jobb lett volna, ha szárazabb légtömegek érkeznek Békés és Csongrád megye térségébe, az aratások miatt, és azért s mert az elmúlt 6 hónapban extrém mennyiségű eső hullott Békés, és Csongrád megye térségében.

Csongrád megyében már a kora délutáni órákban nagyon erős viharok vonultak végig, s de Békés megye sem ússza meg szárazon, az esti órákban ott is heves zivatarok kialakulásával kell számolnunk, és sajnos intenzív felhőszakadásnak, viharos kifutószélnek, jégesőnek is jó esélye van s aki teheti, ne parkoljon fák alá Békés megye főleg középső, és északi részein.

Zivatarok környezetében a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat, mely veszélyeztetheti a közlekedés résztvevőit, gyalogosokat, és autósokat egyaránt, és zivatarok környezetében akár 80 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak, ilyen erejű széllökések fákat dönthetnek ki, épületekben kárt tehetnek és villanyvezetékeket is leszakíthatnak.

A fronttal erős, 6-8 fokos átmeneti lehűlés is érkezik, ami az idősebb szervezetet is megterhelheti, sajnos a frontérzékenyekre is borzasztó órák várnak, valamint a kardiális panaszokkal küzdőkre is.

Összességében igen jelentős esővel számolhatunk Békés, és Csongrád megye területén, és lesznek kisebb körzetek, ahol akár 40 mm-t meghaladó csapadék hullhat szerda délig, ami óriási mennyiség.

Javulás csak szerda estétől várható, addigra normalizálódik a légkör Békés, Csongrád megye térségében és lassú, de tartós felmelegedés indul meg, pénteken már ismét 30 fok feletti értékeket mérhetünk, már további csapadék a csütörtöki naptól nem nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

465 Shares