Mezőgazdaság

Ez nem a Facebook, hanem a Fa Book!

- HirdetésFenntarthatóság

2018. május 14., hétfő • 12:47 Ez nem a Facebook, hanem a Fa Book!

A fahatározó applikációval összesen 111, a hazai erdőkben előforduló fa- és cserjefaj, illetve fajcsoport azonosítható.

Fa Book néven a mobiltelefonos alkalmazások áruházaiban érhető el az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) által fejlesztett terepi fahatározó alkalmazás. Az ingyenesen letölthető program az Android és iOS operációs rendszerekkel kompatibilis.

Ez nem a Facebook, hanem a Fa Book! 2

Az alkalmazás a terepen offline, kikapcsolt mobilhálózattal is működik – fotó: Pixabay

– A fejlesztés célja az volt, hogy olyan modern, és könnyen magunkkal vihető segédeszközt nyújtsunk a 21. századi erdőjárók és az erdészeti ismeretterjesztés, környezeti nevelés számára, amely a kor technikai színvonalán tartalmaz alapvető információkat a magyar erdőkkel kapcsolatban – mondta Szentpéteri Sándor, az alkalmazást készítő OEE ügyvezető igazgatója.

A növényhatározóban az előttünk álló növény egy-egy ismérve alapján tudjuk szűkíteni a találati számot, míg el nem jutunk a keresett fajhoz, ahol már fotók segítik a pontos azonosítást.

A képi növényhatározás mellett az applikáció lexikon részében szabadon böngészhetünk a fák és cserjék között. A program részeként készült el a www.fabook.oee.hu honlap is, ahonnan az alkalmazás fotóanyagát szabadon le lehet tölteni, majd a képek pontos forrásának feltüntetésével felhasználni.

agrotrend.hu / OEE

nyomtatható verzió küldés e-mailben


Csatlakozzon a beszélgetéshez