Mezőgazdaság

Ez vár ránk az idei leghidegebb téli éjszaka után

- HirdetésAktuális

2018. március 01., csütörtök • 07:28 Ez vár ránk az idei leghidegebb téli éjszaka után

-- Hirdetés

Enyhül, de még bőven fagypont alatt marad a hőmérséklet. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé eleinte szárazabb, majd ismét nedvesebb, kissé enyhébb léghullámok érkeznek.

Reggel, délelőtt a Dunától keletre még nagyobb területen boríthatja a rétegfelhőzet a tájat, majd ott is kisüt a nap. Ezt követően délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, déltől meg is vastagszik a felhőzet, és késő délutántól egyre több helyen valószínű ismét havazás. Az ország északkeleti negyedében egész nap túlnyomóan napos időre számíthatunk. Napközben a Dunántúlon megélénkül a keleti, délkeleti szél.

A téli szezon leghidegebb reggele után – amikor az ország nagyobb részén -15 fok alatti, a Dunántúl déli, délkeleti felén a Dél-Alföldön -20 fok alatti a hőmérséklet – délelőtt gyorsan enyhül az idő az az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul. Késő estére -5 és -12 fok közé csökken a hőmérséklet, az északkeleti kevésbé felhős, hóval borított helyeken lesz a hidegebb.

Havazás:

Délutántól, estétől délnyugaton, délen újabb havazás kezdődik, éjfélig délnyugaton, délen lepel-5 cm porhó várható. Az 5 cm körüli hómennyiség Baranyában és Somogy megye déli felében valószínű.

Gyenge hófúvás:

Napközben a megélénkülő, Sopron környékén esetleg megerősödő délkeleti szél okozhat a Dunántúl északnyugati részén helyenként kisebb hóátfúvást, estétől mérséklődik a légmozgás.

Este északkeleten is beborul az ég, és péntek reggelig nagyjából a Győr-Békéscsaba vonaltól délre várható többfelé havazás. A keleti, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, Késő este -5, -12 fok várható, de a tovább derült Borsodban és környékén kissé hidegebb is lehet. Ezután reggelig nem változik érdemben a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig

Az időszak első felében többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, szórványosan várható kisebb havazás, hószállingózás, majd csökken a felhőzet, számottevő csapadék már nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 0, -6 fokról az időszak végére 2, 7 fokig emelkedik.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>