Érdekességek

Ezeket a munkákat soha ne vállald be!

- Hirdetés

Egy átlagos héten valószínűleg te is elég sok időt töltesz a munkahelyeden, még azt viszont csak kevesen tudják, milyen hatással lehet ránk és a személyiségünkre az, hogy mivel foglalkozunk. Van, ami nagyon pozitívan tesz hozzá a lelkünkhöz, de sajnos akad pár olyan, ami odafigyelés nélkül a viselkedésünket is negatív irányba befolyásolja.

Tanár:

Egy iskolai tanár képes akár még arra is, hogy akár 20-30 kisgyermeket irányítása alatt tartson, amihez elengedhetetlen némi szigor, és ez bizony az otthonában is megmutatkozhat.

Gyakori az, hogy aki tanárként dolgozik, a családtagjaival szemben is felvesz magára egyfajta parancsoló stílust, és előszeretettel mondja meg a többieknek, mit csináljanak.

Nem szereti kiadni a kezéből az irányítást, így a végén mindig az van, amit ő szeretne.

Szintén sokszor megesik, hogy aki kisgyermekekkel dolgozik, otthon is többször elmondja ugyanazt, és úgy ad tanácsokat, hogy azt nem feltétlenül kérték tőle.

Vállalkozó:

Amikor saját magad főnöke vagy, nem igazán tudsz kikapcsolni és elvonatkoztatni a munkától.

A tennivalók mindig meg ott vannak ilyenkor az ember fejében, és nem engednek nyugodtan hátradőlni, mondván, hogy vége van a munkaidődnek. Tudod, hogy a sikerhez folyton fejlődni kell, tartani a tempót, ezért állandóan ezen gondolkozol, és nem tudsz kikapcsolni, ha pedig azt látod, hogy otthon a párod vagy a gyerekeid napok óta nem csinálnak semmi produktívat, az még jobban zavarni kezd.

Könyvelő:

Aki könyvelőként dolgozik, megszokta már, hogy a munkahelyén folyamatosan számokkal foglalkozik, ez pedig nem tűnik el csak úgy a privát életből sem.

S emiatt van az, hogy az élet szinte minden terén nagyon aprólékossá válnak ezek az emberek, és ki nem állhatják a felfordulást.

Fontos számukra, hogy minden a saját helyén legyen, és pont emiatt hajlamosak is túlzásba vinni néha a takarítást. Az anyagiakról listát vezetnek, hogy tudják, mire mennyit költöttek el az adott hónapban, és a monotonabb tevékenységek sem állnak távol tőlük, ellenben a spontaneitás már annál kevésbé jellemző rájuk, hiszen hozzászoknak a szabályokhoz és a rendszerekhez.

Igazságszolgáltatás:

Nem csak a személyiségedre hat a hivatásod, hanem egyúttal a családi életre is.

Könnyen meg lehet állapítani akár, hogy egy gyermek szülei mivel foglalkoztak, hiszen egészen másképp viselkedik az, akinek tanár szülője van, és megint máshogy az, akinek az anyukája vagy apukája rendőr, esetleg katona.

Utóbbiaknál főleg jellemző, hogy a munkában látott történések miatt egyre cinikusabbá válnak, és nem képesek már úgy empatizálni másokkal, mint előtte.

Hajlamosak logikával megoldást keresni a problémákra, ezért igen nehezen találják meg az életükben az egyensúlyt és a kedvességet.

Ha hasznosnak találta a cikket, osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.