Friss időjárásjelentés

Fagyos légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

A mögöttünk álló napokban Békés, és Csongrád megyében igen enyhe, és napsütésben gazdag időjárást tapasztalhattunk, igazi, tavaszias időjárásban lehetett részünk, de ez még csalóka tavasz volt, az előttünk álló napokban téliesebbre fordul időjárásunk, lássuk is a folytatást, de sok jóra ne számítsunk.

Csütörtökön már igen gyakoriak lesznek a felhőátvonulások térségünkben, erős hidegfront közeleg, mely igen komoly károkat okozhat a kertekben, és a mezőgazdaságban, megérkezett az első gólya is hazánkba, de az időjárás őt is megtréfálja, hiszen a hidegfrontból sok csapadékra nem számíthatunk s de péntektől bizony igen erős lehűlés várható.

Jól érzékelteti ezt, hogy még csütörtökön 15, szombaton már csak 5 fok várható Békés, Csongrád megye tájain, és a szombat hajnali órákra akár -3 fok alá süllyedhetnek a hőmérsékletek, s vasárnap pedig talaj mentén akár -5 fokot is mérhetünk.

A frontból péntek este kevés csapadék várható, de a beáramló igen fagyos légtömegeknek köszönhetően bizony a lehulló csapadék több helyen az utakra fagyhat, így a szombaton korán útnak indulók veszélyes útviszonyokra számítsanak, mindenkit hazavárnak, igaz ez autósokra, kerékpárosokra, gyalogosokra is.

Szombaton a hidegfront már elhagyja térségünket, és ismét egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, és de sajnos a beáramló fagyos légtömegeknek köszönhetően hétvégén mindössze 5-6 fokos napi maximum értékek várhatóak, éjszakánként pedig márciushoz képest komolyabb fagyok várhatóak, s ez nagyon nem jó hír, mert a hirtelen jött lehűlés hatásait a boltok polcain is megérezzük majd.

Hétfőn, és kedden is még kitart a szokatlanul fagyos időjárás, és jelentősebb felmelegedés csak szerdától indulhat meg, de még márciusban sajnos számítanunk kell hasonló fagybetörésekre, és így óvatosan még a kerti, és mezőgazdasági munkálatokkal, korai még tavaszt kiáltani, öltözzünk rétegesen, ügyeljünk még a megfelelő vitaminpótlásra, mert az ilyen időjárás kedvez a vírusok terjedésének.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares